Resthout Houd Je Kachel Groen

Resthout Houd Je Kachel Groen

Resthout Houd Je Kachel Groen – Duurzame Energie Pelletkachel Eva Calor Linda  - Houtpellets (Foto Superkachels.nl  op DroomHome.nl)

Oké, je vindt het tijd om je huis te verwarmen op een duurzame manier, maar ja een gezellig vuur wil je toch ook graag zien. En zo’n thermostaat om de temperatuur te regelen is wel heel erg handig!

Pelletkachel
Misschien heb je wel eens over een pelletkachel gelezen of gehoord? De pelletkachel verbrandt namelijk pellets als milieuvriendelijke bron van energie. Deze houtpellets zijn samengeperste brokjes van een paar centimeter lang en staan bekend als echte energiebommetjes. Ze hebben een hogere energiewaarde als een blok hout en je kunt er tussen de 20-25% energiekosten mee besparen in huis.

Houtpellets
Hoe werkt het eigenlijk? Houtvezel, houtkrullen en zaagsel worden als afval van fabrieken bijeen verzameld. Dit resthout wordt verwerkt en hergebruikt in verschillende producten. Het houtstof is samen met paraffine de basis voor openhaardblokken. Het fijnste zaagsel en houtstof gaan in de energiepellets. Houtvezel en houtkrullen worden gestrooid in dierenhokken en bloembedden, en als laatste gaat het zaagsel naar dierenstallen.

Van schoon resthout (geen sloophout of verlijmde delen) krijg je echte kwaliteit biomassa pellets die de pelletkachel super laten werken en het milieu niet belasten omdat ze CO2 neutraal zijn.

De pelletkachel regelt zelf de verbranding van de pellets waarbij een rendement van 90% gehaald kan worden. De kachel is volledig programmeerbaar en houdt met een thermostaat de ruimte op de gewenste temperatuur. Er zijn zelfs pelletkachels die je op de CV kunt aansluiten. En... thuis komen in een voorverwarmd huis? Met de timer of afstandsbediening is dat allemaal te regelen!

Energie Besparen Doe je Nu! – Energiebesparing Advies – Isoleren – Subsidie – Duurzame Energie Verwarming (Foto Rijksoverheid  op DroomHome.nl)

Energie Besparen
De overheid stimuleert met de campagne ‘Energie besparen doe je nu’ huiseigenaren om hun dak, vloeren, spouwmuren of ramen te isoleren. Voor het ‘groen’ verwarmen van de woning noemt het Rijk naast de zonneboiler, warmtepomp en biomassaketel ook de pelletkachel als een geschikte duurzame energie bron. Ontdek HIER in een paar stappen wat energie besparen jou oplevert.

Google+