Hebe - Tuinplant van de Maand

Hebe- Tuinplant van de Maand Augustus

Tuinplant van de Maand Augustus: Hebe – Plant Hebe, ook wel Struikveronica Verzorging Tips – MEER Tuinplanten… (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)
Kleurrijk vlindervoer - Wil je de zomertuin of het terras een oppepper geven? Dan heb je met de Hebe, ook wel bekend als struikveronica, in een mum van tijd weer kleur in de tuin!

Overigens word niet alleen jij daar vrolijk van, ook vlinders zijn dol op de bloemen. Als Tuinplant van de Maand augustus staat de Hebe in de spotlight.

Vrolijke vlinders
Krijg je zin om saaie plekken in de zomertuin van kleur te voorzien of uitgebloeide planten te vervangen? De Hebe is de ideale kandidaat. De plant bloeit namelijk tot ver in oktober met witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lila bloemen.

Die zitten vol nectar en daar worden vlinders vrolijk van. En omdat de Hebe zo lang bloeit, kunnen de vlinders er ook tanken als andere zomerplanten al zijn uitgebloeid.

Plant met effect
Behalve bloemen geven ook verschillende bladkleuren sfeer en variatie in je tuin. Laat je daarom eens verrassen door de Hebe met lichtgrijs, grijsgroen, frisgroen, diepgroen, paars en bont blad. De Hebe is echt een trendplant. Zet bijvoorbeeld eens blauwbloeiende soorten in potten van natuurlijke materialen bij elkaar. Dat sluit perfect aan bij de tuintrend ‘Unexpected Wild’. Hou je van de trend ‘Eco Luxe’ waarbij luxueuze uitstraling wordt gecombineerd met een natuurlijke look? Zet dan de witbloeiende Hebe met glanzend blad samen met pluimhortensia’s in een metallic bak.

Groenblijver
De Hebe is een groenblijver die de tuin het hele jaar ‘body’ geeft. Zet de plant ook in een pot op het terras. Als je zorgt dat in de bodem van de pot een paar gaten zitten, kan overtollig water wegvloeien. Verwen de Hebe ook eens met plantenvoeding.
Informatie: Mooiwatplantendoen.nl

Google+