Histor Interieur Kleuren Trends 2016

Histor Interieur Kleuren Trends 2016

Histor Interieur Kleuren Trends 2016: Eclectische Expressie, Volmaakte Imperfectie, Delicate Helderheid & Beschermende Kracht – MEER Kleur & Interieur… (Foto Histor Verf  op DroomHome.nl)

Ieder jaar in New York worden maatschappelijke trends besproken en beschreven door een grote groep deskundigen op het gebied van o.a. design, kunst, techniek en sociale economie. Voor 2016 staan verandering, vernieuwing, aanpassing en ontdekken centraal.

De kleurontwerpers van Histor hebben dit thema vertaald naar vier kleurgroepen passend bij een avontuurlijke reis, die we – soms gedwongen – maken in een wereld die snel verandert.

Het Histor trendpalet 2016 is een mix van warme en koude tinten, zoals warme aardetinten in combinatie met subtiele groenen. Het palet gaat echter verder dan alleen kleur. De afwerking, de glansgraad of juist een poedercoating, vormen als het ware een tweede laag over de kleur. Het trendpalet geeft iedereen houvast om een eigen vertaling te maken van hun reis door het onbekende via de paletten eclectische expressie, volmaakte imperfectie, delicate helderheid of beschermende kracht.

Eclectische Expressie
De ontwikkelingen in technologie dagen ons uit op een andere manier naar onze wereld te kijken. De scheidslijn tussen de echte wereld en de virtuele wereld verdwijnt – interactie en uitwisseling staan centraal. Sociaal, krachtig, toekomstgericht, onconventioneel. Een trend die vraagt om stevige en intense kleuren – met bijbehorende afwerking van ultra-mat tot ultra-glanzend.

Volmaakte Imperfectie
Als reactie op onze techno-omgeving kiezen we er steeds vaker bewust voor om uit de ratrace te stappen. We gaan offline, zoeken vaker contact met de natuur, hebben nadrukkelijker behoefte aan rust en stilte. Daarbij past de hang naar eerlijke materialen, kwaliteit en schoonheid. De kleuren die hierbij horen zijn de kleuren van de natuur, zacht of juist verzadigd met een afwerking die natuurlijk oogt: oneffen, gerookt, verkleurd.

Delicate Helderheid
De hang naar rust en stilte zien we ook terug in het zoeken naar balans. Spiritualiteit, privacy, bewust leven, de hang naar minder. Dit vertaalt zich naar zachte vormen, lichtheid, doorzichtig, bescheiden. Technologie is wel aanwezig, maar onzichtbaar. Het kleurenpalet zoals Histor dat heeft samengesteld is zacht en vloeiend. Pastel en wit, gecombineerd met een wat aardser bruin. Geaccentueerd door poedercoatings en zachte glans.

Beschermende Kracht
Alle veranderingen, in een wereld die meer van ons lijkt te weten dan wij van de wereld, brengen behoefte aan geruststelling en bescherming met zich mee. Afwerend en krachtig richting de buitenwereld, eenmaal binnen zacht en beschermend. Hard en hoekig gecombineerd met zacht en rond – de uitstraling van industrieel en geborsteld staal voor de buitenkant met een krachtige afwerking en aardse en lichte kleuren met poedercoatings voor de binnenkant.

Alle kleuren van het Histor trendpalet 2016 zijn beschikbaar op de Histor mengmachine bij de bouwmarkt of bij de verfspeciaalzaak. Probeer de nieuwe kleuren nu zonder risico met Histor Kleurbedenktijd. Bron: Histor.nl 

Alles over kleur & interieur.

Google+