Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – naturel bruin tint die de andere kleuren in huis laat schitteren (Foto Flexa Kleurentrends 2021 - www.flexa.nl op DroomHome.nl)

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground is een warme naturelle neutrale bruin tint die andere kleuren laat stralen en zorgt voor een stevige basis. Rondom Brave Ground zijn kleurpaletten gemaakt die mooi & makkelijk zijn toe te passen.

Flexa kleur 2021 Brave Ground

Naar aanleiding van het wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ van AkzoNobel is Brave Ground™ tot de Kleur van het Jaar 2021 uitgeroepen. De kleur geeft het interieur een stevige basis die ons helpt om verandering te omarmen. Het is een naturel neutrale bruintint die andere kleuren in huis laat schitteren. Brave Ground™ wordt in Nederland onder het verfmerk Flexa uitgebracht.

Het interieur kleuren 2021 thema is ‘The courage to embrace change'

’Het overkoepelende thema voor 2021 is ‘The courage to embrace change’, de moed om verandering te omarmen. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab: “Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen. We zoeken troost in de betrouwbaarheid van simpele dingen waar we mee omringd worden – de veerkracht van de natuur; de betrouwbaarheid van de aarde; het heiligdom van onze huizen. Dit jaar hebben we gekozen voor een naturel neutrale Kleur van het Jaar die ons een stevige basis geeft en die ons helpt om verandering te omarmen.”

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa Brave Ground neutrale bruine basis tint (Foto Flexa Kleurentrends 2021 - www.flexa.nl op DroomHome.nl)

Brave Ground kleur van het jaar 2021

Brave Ground™ is een volle evenwichtige kleur die ons opnieuw verbindt met de natuur en de eenvoudige zaken in het leven. Brave Ground™ is een veelzijdige tint die meebuigt qua toon afhankelijk van het moment van de dag, waar het is gebruikt en waarmee het is gecombineerd. Het is een warme naturelle neutrale kleur die andere kleuren laat stralen en zorgt voor een stevige basis. Het is een krachtige aardse kleur die zorgt voor veiligheid, groei en het tonen van mogelijkheden. Het creëert een omgeving die ons de moed geeft om verandering te omarmen. Het is een kleur die als basis gebruikt kan worden voor ontelbare kleurschema’s voor het interieur. Hierdoor kun je een omgeving creëren die bij elke persoonlijkheid past.

De overige interieur kleuren 2021

Rondom de Kleur van het Jaar 2021 zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren. De kleurpaletten bestaan uit verschillende kleurfamilies – bruinen, roden en rozen; gelen; natuurlijke blauwen en groenen. Deze vier kleurenpaletten kunnen elk interieur een nieuw fris uiterlijk geven.

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa kleurentrend Trust – Grijs en bruine verf tinten (Foto Flexa Kleurentrends 2021 - www.flexa.nl op DroomHome.nl)

Hét Flexa Kleurentrends 2021 palet: Trust

Het kleurpalet van 2021 is gerelateerd aan de trend ‘The courage to connect’, de moed om in contact te komen. Heleen vertelt: “De trend die hierbij hoort is dat we één wereld zijn, één mens, dat we elkaar vertrouwen en samenwerken. Want samen kunnen we tot uitzonderlijke dingen komen.”

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa kleurentrend Trust – Chocolade bruine keuken met wit (Foto Flexa Brave Ground op DroomHome.nl)

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa kleurentrend Trust – Grijs bruine eetkamer (Foto Flexa Kleurentrends 2021 - www.flexa.nl op DroomHome.nl)

De kleuren uit dit palet zorgen ervoor dat een ruimte je omarmt en stimuleert om samen te gaan werken en contacten aan te gaan. Het palet bestaat uit aardse tinten vanuit de hele wereld. Het zijn warme neutrale grijzen en bruinen. Deze kleuren complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie.

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa kleurentrend Expressive – Roze en rood verf tinten (Foto Flexa Kleurentrends 2021 - www.flexa.nl op DroomHome.nl)

- Expressive kleurpalet

De keuze voor de kleuren uit dit palet is ontstaan uit de trend om op te staan voor waar we in geloven en wat er in ons omgaat. Hierdoor hebben we de kracht om een positief verschil te maken.

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa kleurentrend Expressive – Slaapkamer in roze en rood verf kleur (Foto Flexa Kleurentrends 2021 - www.flexa.nl op DroomHome.nl)

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa kleurentrend Expressive - Marmer met houten keuken (Foto Flexa Brave Ground op DroomHome.nl)

Dit palet bestaat uit roden en rozen tinten die opvallen, die in balans komen met zachte neutralen. Deze kleuren kunnen je huis pit geven en vitaliteit waardoor we onze individualiteit onderstrepen en het laat zien wie we nu werkelijk zijn.

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa kleurentrend Timeless – Geel en oker verf tinten (Foto Flexa Kleurentrends 2021 - www.flexa.nl op DroomHome.nl)

- Timeless kleurpalet

De gelen en okers uit dit palet, samen met wat zachte neutralen, kunnen helpen om een achtergrond te creëren die het oude en het nieuwe omarmen, energiek zonder overweldigend te zijn. De kleuren brengen positiviteit en balans in een ruimte.

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa kleurentrend Timeless – Woonkamer in geel en oker verf kleur (Foto Flexa Kleurentrends 2021 - www.flexa.nl op DroomHome.nl)

Dit palet is gekoppeld aan de trend waarbij vaardigheden en waarden uit het verleden een tijdloze weerklank hebben en door daarop te bouwen kunnen we een solide toekomst creëren.

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa kleurentrend Earth – Groen en blauw verf tinten (Foto Flexa Kleurentrends 2021 - www.flexa.nl op DroomHome.nl)

- Earth kleurpalet

Het inzien dat we onze wereld minder moeten belasten is een eerste positieve stap. De volgende is dat we allemaal kleine veranderingen kunnen aanbrengen in de manier waarop we leven, om zo een betere wereld te creëren voor ons allemaal, en een positieve erfenis nalaten aan de volgende generatie. In dit palet weerklinken de tinten uit de zee, de lucht en de aarde. Deze in de natuur voorkomende kleuren zorgen voor een connectie met die natuur. Ze brengen buiten naar binnen. Het zijn authentieke kleuren die op een natuurlijke manier altijd samenwerken.

Flexa Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground – Flexa kleurentrend Earth – Woonkamer in bruin, blauw en groen tinten (Foto Flexa Kleurentrends 2021 - www.flexa.nl op DroomHome.nl)

De kleurentrends 2021 bij je thuis

Het wereldwijde kleurpalet ‘Trust’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2021-palet. Dit palet bestaat uit tien zeer goed toepasbare interieur kleuren waaronder Brave Ground kleur verf. Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan zijn de tien kleuren vanaf 9 september 2020 als Flexa Kleurtester verkrijgbaar via de Flexa website en in de verfwinkel. Alle kleuren uit de vier ColourFutures™-paletten zijn beschikbaar als Flexa Kleurtester (online) en in Flexa Lakken en Muurverven te mengen op de Flexa Mengmachine.

Bestel je Flexa verf in alle trendkleuren bij Verf.nl!

Google+