Nieuwe Little Greene kleurenkaart ‘Colours of England’ & ‘Colour Scales’

14 Nieuwe Little Greene verf kleuren

Little Greene verf Masquerade & Julies Dream (Foto Little Greene paint  op DroomHome.nl)

Little Greene presenteert twee nieuwe kleurenkaarten: de vernieuwde en verfijnde ‘Colours of England’ kleurencollectie en een uitgebreide reeks gegradueerde tinten in het nieuwe ‘Colour Scales’-aanbod. De Little Greene kleurenkaart heeft een nieuw format gekregen en de twee kleurenwaaiers worden samen gepresenteerd in één pakket. Het vernieuwde palet van 196 Little Greene verf kleuren brengt het beste van alle voorgaande capsulecollecties samen en is dusdanig ontworpen om het kiezen van verfkleuren plezierig en intuïtief te maken.

Door het geloof in kleur, dat centraal staat in het ethos van Little Greene, omvatten de vernieuwde kleurenkaarten ‘Colours of England’ en ‘Colour Scales’ 300 jaar historisch interieurontwerp. Beiden bevatten talrijke authentieke tinten uit de 18e, 19e en 20e eeuw. Deze historische kleuren worden gepresenteerd tezamen met een zorgvuldig aangepast palet van hedendaagse tinten, die de esthetiek van modern interieurdesign en de huidige decoratietrends omarmen.

Little Greene verf geel Giallo & Bone China Blue in de keuken (Foto Little Greene paint  op DroomHome.nl)

Little Greene kleurenkaart Colours of England

De nieuwe ‘Colours of England’-kleurenkaart is geüpdatet om te beantwoorden aan de groeiende vraag naar klassieke, tijdloze kleuren, die zowel eenvoudig te kiezen zijn als prettig aanvoelen. De collectie bevat vele betekenisvolle tinten, afkomstig uit alle hoeken van het Verenigd Koninkrijk, die hebben bijgedragen aan de internationaal bekende ‘English Interior Design’-stijl. Marketing Director Ruth Mottershead legt uit: “Naast het geliefde, karakteristieke kleurenpalet van Little Greene is het heerlijk om nieuwe kleuren te introduceren, die de behoefte aan warmte en vrolijkheid vertegenwoordigen, zoals ‘Indian Yellow’. Deze kleur ontleent zijn naam aan het traditionele oliepigment, dat werd gebruikt door beeldende kunstenaars. Of de kleur ‘Bassoon’, met zijn diepe okerkleurige ondertoon en de kleur ‘Giallo’, wat een compromisloze en toch zeer gebruiksvriendelijke kleurexplosie van goud zonlicht biedt. Deze gedurfde en elegante gele tinten illustreren ons verlangen om terug te keren naar warme kleuren, maar zonder terug te vallen op crèmekleuren. Deze nieuwe, pittige geeltinten worden vergezeld van een scala aan andere nieuwe kleuren, waaronder het zachte, poederachtige roze ‘Masquerade’, het rijke en charismatische houtskool-grijze ‘Vulcan’, het prachtige en uitnodigende semi-sterke blauw ‘Etruria’ en ‘Silent White’. Deze laatste kleur is dé oplossing voor de eeuwige zoektocht naar het perfect gebalanceerde, rustgevende en elegante neutraalwarme wit.”

Little Greene verf grijs Obscura & Juniper Ash in de keuken (Foto Little Greene paint  op DroomHome.nl) 

Little Greene kleurenwaaier Colour Scales

In de uitgebreide ‘Colour Scales’-kaart zijn acht families van geleidelijk gerangschikte iconische Little Greene kleuren opgenomen, alsook de ‘Stone’ en ‘Grey’ capsulecollecties. Hiermee beantwoordt deze kleurenkaart de wens van eenvoudig te creëren kleurenschema’s, die harmonieuze en monochrome decors voor decoraties biedt. De nieuwe Colour Scales-kleurenkaart heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp. De kaart bevat, naast de altijd populaire, neutrale tinten, ook diepere kleuren, welke de ondertoon van elke kleurfamilie identificeert. Iedere tint behoort tot een gegradueerde kleurfamilie en is op basis van de ondertoon gegroepeerd in een kolom. Elke kleurfamilie heeft dus zijn eigen kolom. De tonale tinten binnen eenzelfde kolom kunnen harmonieus gecombineerd worden of er kan een gebalanceerd contrast worden gecreëerd door kleuren uit verschillende kolommen te combineren.

Little Greene verf grijs Vulcan & Livid in de badkamer (Foto Little Greene paint  op DroomHome.nl)

Ruth Mottershead legt verder uit: “De neutrale trend voor 2021 evolueert subtiel van koude, grijze kleuren en de traditionele landelijke crèmekleuren naar neutrale steentinten, complexe grijstinten en de favoriet van de natuur: groentinten. Door in de Colour Scales deze zachte tonale kleuren onder te brengen in de betreffende kleurfamilies kunnen we een subtiel, spectraal kleurbereik aanbieden, waarmee klanten zelfverzekerd combinaties kunnen creëren. Met de vier lichtste tinten van een kleurfamilie kan een prachtige, discrete diepte aan een ruimte worden toegevoegd en op een zachte, sfeervolle manier architectonische kenmerken worden geaccentueerd. Ook kan met het combineren van deze tinten het contrast tussen muren en plafonds worden verminderd, als er sprake is van verschillende lichtniveaus. De diepere tinten kunnen worden toegepast om een gecoördineerd, harmonieus kleurenschema compleet te maken. Hiermee zorgt een uitgebreide kleurdiepte voor een opvallend statement, ondanks de monochrome kleurschakering.”

Little Greene verf wit tinten Silent White in de woonkamer (Foto Little Greene paint  op DroomHome.nl)

Veertig van de meest populaire tinten zijn opgenomen in beide kleurenkaarten, zodat klanten de gelegenheid krijgen om deze uitzonderlijke tinten in verschillende kleuromgevingen te zien. Hierdoor wordt duidelijk hoe deze tinten op een coördinerende en harmonieuze, of op een dynamische en diverse, manier werken.

Bestel je mooiste Little Greene verf snel en vertrouwd. op Verf.nl!

Google+