6 Redenen Waarom Verhuizen Wel Leuk Is

6 Redenen Waarom Verhuizen Wel Leuk Is

6 Redenen waarom verhuizen wel leuk is met o.a. een verhuizen checklist en verhuisbedrijf inschakelen (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Velen vinden verhuizen een regelrechte ramp, maar is dit ook echt zo? Door je goed voor te bereiden en de juiste met de juiste mindset verhuis jij met plezier en gemak! Lees hoe je een succes kunt maken van jouw verhuizing.

Het nieuwe huis
Wanneer je een nieuwe woning hebt aangeschaft volgt al snel het inpakken van de spullen en het meubilair. Heb je geen idee waar je moet beginnen en heb je totaal geen zin in een verhuizing? Vraag familie en vrienden of zij jou kunnen helpen met inpakken. Het inpakken zal niet alleen sneller gaan, de gezelligheid die jouw dierbaren met zich mee brengen maakt verhuizen ook nog eens gezellig.

Bereid je goed voor: maak een checklist!
Het is erg belangrijk dat je de belangrijkste dingen op papier hebt staan voor je begint aan de verhuizing en vervolgens intrekt in jouw nieuwe stulpje. Wanneer je goed in de gaten hebt wat er allemaal gedaan moet worden, loopt jouw verhuizing een stuk soepeler. Begin als enige tijd voor dat je gaat verhuizen, op deze manier kom je er nooit meer op het laatste moment er achter dat je toch nog iets vergeten bent.

Herinneringen ophalen
Begin op tijd met het uitzoeken van je spullen. Begin hier echt op tijd mee, je zult altijd spulletjes tegen komen die heel veel herinneringen bij je ophalen. Oude fotoalbums, oude kleding of tekeningen van vroeger of van de kinderen. Het is erg leuk om hier even bij stil te staan en te bepalen wat je met deze spullen wilt doen. Krijgen ze weer een plekje in je nieuwe huis of wordt het toch tijd om er afscheid van te nemen? Wanneer je hier op tijd mee begint voorkom je dat je overhaaste beslissingen neemt.

6 Redenen waarom verhuizen naar nieuw huis of appartement wel leuk is met o.a. een verhuizen checklist en verhuisbedrijf inschakelen (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Een familiedag
Wanneer dan eindelijk de dag van de verhuizing is aangebroken is het altijd handig om hulp te vragen aan familie en/of vrienden. Samen gaat de verhuizing immers sneller dan wanneer je dit alleen moet doen. Regel wat hapjes en drankjes, zet muziek op en laat de verhuizing maar beginnen.

Een nieuwe omgeving
Het is altijd weer even wennen wanneer je een nieuwe woning er nog niet echt uitziet als ‘jouw thuis’. Het is wel altijd erg leuk om de nieuwe woning weer in te kunnen richten zou als jij dat graag wilt. Ga langs de woonboulevards en maak een moodboard. Zijn er kinderen bij de verhuizing betrokken? Bespreek samen met hen hoe zij graag willen dat hun kamer eruit komt te zien. Dit zal voor hen de verhuizing ook een stuk makkelijker en leuker maken.

Schakel hulp in waar nodig
Een verhuizing kan erg hard werken zijn. Je hoeft niet alles alleen te doen, zorg ervoor dat je de taken die jij niet zelf kunt voltooien door iemand anders laar doen. Schakel een verhuisbedrijf in, dit voorkomt dat jij zelf meerdere malen heen en weer moet rijden om al het meubilair over te brengen. Wel zo fijn als jouw nieuwe woning niet dicht bij de oude woning ligt.

Verhuizen hoeft geen noodzakelijk kwaad te zijn, maak het leuker door er anderen bij te betrekken en jezelf goed voor te bereiden.

Google+