Deze dingen moet je regelen voordat je gaat verhuizen

Deze dingen moet je regelen voordat je gaat verhuizen

Verhuizen tips: televisie signaal, internet, verzekeringen en adreswijzigingen (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Je hebt een nieuw huis gekocht, of je gaat naar een nieuwe huurwoning. Een spannende en drukke tijd. Je moet schilderen, misschien wel verbouwen, al je spullen zien te verhuizen en wellicht ook nieuwe spullen aanschaffen. Want ja, een nieuwe start is meteen een goede gelegenheid om zoveel mogelijk je droomhuis te realiseren. Naast deze belangrijke dingen, die natuurlijk hoog op het lijstje staan, zijn er een aantal andere zaken die ook op je lijstje moeten staan en je niet moet vergeten. Wij geven je een aantal tips voor dingen die je moet regelen voordat je gaat verhuizen.

Zorg voor televisiesignaal

Een verhuizing is, simpel gesteld, een periode van ongemak. Je staat met beide benen in twee verschillende woningen en in geen van tweeën is het business as usual. Je moet behelpen terwijl spullen niet staan waar je gewend bent dat ze staan en zaken die je normaliter op dagelijkse basis zou gebruiken al ingepakt zijn. Het liefste wat je dan wilt, is dat wanneer je definitief overgaat het naar het nieuwe huis alles meteen naar behoren werkt. Dat gebeurt helaas niet automatisch. Een aantal zaken zal je echt zelf moeten regelen. Daaronder valt bijvoorbeeld je tv abonnement, zowel wanneer je je abonnement laat overzetten naar je nieuwe adres als wanneer je een nieuw abonnement afsluit. Deze gaat nooit meteen in bij de aanvraag, en de benodigde spullen moeten ook eerst nog geleverd worden. Dus je moet goed plannen om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk televisiesignaal hebt in je nieuwe woning. Het voelt immers wel erg geamputeerd om zonder televisie te moeten doen. Houd ook rekening met aansluiten van het televisiesignaal. We zeggen niet dat het moeilijk is, maar niet iedereen komt er zelf zomaar uit. Reken jij jezelf in die categorie en ken je niemand die er handig mee is, bestel dan ook een monteur bij je tv aanbieder.

Een huis zonder internet is eigenlijk geen huis

We mogen het eigenlijk niet zeggen, want er zijn natuurlijk nog wel ouderen die prima kunnen leven zonder internet, maar voor de meesten van ons is een huis zonder internetverbinding niet echt een huis. Hoe frustrerend is het als jij straks je nieuwe woning betrekt en je hebt geen internet op je laptop, tablet of PC? Je kunt niet eens Netflixen. Dan vergaat de wereld toch een klein beetje. Natuurlijk heb je je smartphone met 4G, maar dat voldoet enkel om in contact te blijven met de buitenwereld en om wat dingen op te kunnen zoeken. Het is dus zaak om te zorgen dat je bij intrek zo snel mogelijk een werkende internetverbinding hebt. Eigenlijk geldt hiervoor hetzelfde als voor je tv abonnement, al was het alleen maar omdat het doorgaans voordeliger is om die twee diensten te combineren in één abonnement. En als je dan toch een monteur laat komen, kan die net zo goed meteen je internetverbinding aansluiten en werkend krijgen voor je. Dat is immers ook niet het meest eenvoudige klusje dat er bestaat. Misschien wil hij zelfs nog wel de naam van het netwerk voor je veranderen naar iets grappigs.

Verhuizing tips: tv abonnement, internet, woonverzekeringen en adreswijzigingen (Foto Erda Estremera, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Vergeet je verzekeringen niet

Als je huiseigenaar bent, ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten voor je huis. Dit wordt doorgaans ook door hypotheekverstrekkers van je verwacht. De opstalverzekering dekt schade aan het huis door bijvoorbeeld brand, overstroming, storm of een aardbeving. Grote schade die je niet op je eigen bordje wilt hebben dus. Los van het feit dat je verplicht ben zo’n verzekering te hebben, snij je jezelf natuurlijk gigantisch in de vingers als je níet op tijd geregeld hebt en er gebeurt iets noodlottigs. Daarnaast heb je je inboedelverzekering die, mits je er al een hebt, overgeschreven moet worden naar het nieuwe adres. Vergeet je dit, dan is je inboedel dus onverzekerd in het nieuwe huis. Dit terwijl er wel dekking is voor je inboedel tijdens de verhuizing. Bij het verplaatsen van je inboedelverzekering moet ook opnieuw bekeken worden wat de gezamenlijke waarde van je inboedel is, en voor hoeveel je verzekerd bent. Wordt er ingebroken bij je en het blijkt dat je onderverzekerd bent, dan is dit een serieus probleem voor je vergoeding.

Adreswijziging doorgeven

Het is al aangestipt in de vorige alinea’s, het overzetten van zaken naar je nieuwe adres. Dit is iets wat je over de gehele linie niet moet vergeten. Laat je bank weten dat je verhuist, anders gaat je gevoelige post naar het verkeerde adres. Ben je geabonneerd op kranten of tijdschriften, vergeet dan ook niet je adreswijziging door te geven. En stuur natuurlijk een leuk verhuiskaartje naar als je vrienden, kennissen en collega’s. Al was het maar omdat het toch vervelend zou zijn als ze erachter komen dat je verhuisd bent maar het niet verteld hebt.

Google+