Efficiënt verhuizen, hoe doe je dat?

Efficiënt verhuizen, hoe doe je dat?

Efficient verhuizen: 10 Verhuistips van dozen pakken tot verhuisbedrijf regelen (Foto: Ketut Subiyanto, Pexels  op DroomHome.nl)

Verhuizen is spannend en zorgt voor heel wat stress. Er komt veel bij kijken, van het inpakken van je spullen tot het regelen van een verhuisbedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je verhuizing zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt? In dit blog staan dé 10 verhuistips die je moet lezen voor een zorgeloze verhuizing!

1# Begin op tijd met plannen

Verhuizen doe je niet zomaar, het vergt een goede voorbereiding. Maak een checklist van alles wat je moet doen en regelen voor, tijdens en na de verhuizing. Denk aan het opzeggen of overzetten van je abonnementen als internet, het doorgeven van je nieuwe adres, het aanvragen van een parkeervergunning, het inpakken van je spullen, etc. Begin hier minstens 1, 2 maanden van tevoren mee, zodat je niets vergeet en geen onnodige problemen krijgt.

2# Schakel een professioneel verhuisbedrijf in

Verhuizen is een zware klus, die je beter niet alleen doet. Een professioneel verhuisbedrijf neemt je veel werk uit handen en zorgt ervoor dat je meubels en andere spullen veilig en snel worden vervoerd. Bovendien heb je dan meer tijd en energie om je te richten op andere aspecten van de verhuizing. Vergelijk verschillende verhuisbedrijven op prijs, kwaliteit en service en kies degene die het beste bij jouw wensen én niet onbelangrijk bij jouw budget past.

3# Sorteer en selecteer je spullen

Een verhuizing is een goed moment om eens kritisch naar je spullen te kijken. Heb je alles nog wel nodig? Past het nog wel bij je nieuwe woning? Kun je er iemand anders blij mee maken of naar de kringloop brengen? Door je spullen uit te zoeken, bespaar je veel ruimte en gewicht in de verhuiswagen. Bovendien heb je dan minder uit te pakken en op te bergen in je nieuwe huis. Je kunt je spullen verkopen via Vinted, Marktplaats of Whoppah, weggeven of recyclen.

4# Pak de verhuisdozen en de meubels slim in 

Het inpakken van je spullen is misschien wel het meest tijdrovende onderdeel van de verhuizing dat je wellicht ook aan de professionele verhuizers kunt overlaten. Om het zelf inpakken zo efficiënt mogelijk te doen, geef ik je de volgende ‘Verhuisdozen inpakken doe je zo’ tips:

  • Gebruik stevige dozen of kratten die goed afsluitbaar zijn.
  • Vul lege ruimtes op met handdoeken, kleding of ander zacht materiaal om schuiven en beschadigen te voorkomen.
  • Label iedere doos of krat met de inhoud en de bestemming in je nieuwe huis.
  • Pak per kamer in en houd spullen die bij elkaar horen bij elkaar.
  • Pak de spullen die je als eerste nodig hebt als laatste in en zet ze vooraan in de verhuiswagen.

Efficient verhuizen: 10 Verhuistips van dozen pakken tot de sleuteloverdracht (Foto: Congerdesign, Pixabay  op DroomHome.nl) 

5# Maak een plattegrond van je nieuwe huis 

Om te voorkomen dat je straks uren bezig bent met het schuiven en herschikken van je meubels, maak je van tevoren een schets/plattegrond met alle ruimtes van je nieuwe huis. Plak op de deuren de naam van de ruimte en geef op alle dozen en meubels aan welke kamer de plaats van bestemming is. Geef dit door aan de verhuizers, zodat zij weten waar ze alles moeten plaatsen.

6# Regel oppas voor kinderen en huisdieren

Verhuizen kan voor kinderen en huisdieren erg stressvol zijn. Ze snappen niet wat er gebeurt en kunnen in de weg lopen of kwijtraken. Het is daarom verstandig om voor hen oppas te regelen op de dag van de verhuizing. Zo concentreer jij je beter op de verhuizing en kun je ze later rustig laten wennen aan hun nieuwe omgeving.

7# Zorg voor voldoende eten en drinken 

Word jij ook zo dorstig en hongerig van verhuizen? Het is belangrijk dat je goed voor jezelf en de verhuizers zorgt. Zorg voor voldoende eten en drinken, zoals water, koffie, thee, frisdrank, broodjes, snacks, fruit, etc. Het is ook een leuk gebaar om de verhuizers te bedanken voor hun harde werk.

8# Maak je oude huis schoon

Voordat je je oude huis definitief verlaat, is het netjes om het schoon te maken. Zo laat je het achter in goede staat voor de nieuwe bewoners of de verhuurder. Maak alle kamers, kasten, ramen en vloeren schoon en verwijder eventuele spijkers, schroeven of pluggen uit de muren. Vergeet ook niet om de meterstanden op te nemen en de sleutels in te leveren.

9# Controleer je nieuwe woning

Als je aankomt in je nieuwe huis, is het verstandig om eerst een rondje te lopen en alles te controleren. Kijk of alles werkt, zoals de elektriciteit, het water, de verwarming, het internet, etc. Kijk ook of er geen schade of gebreken zijn, zoals lekkages, scheuren, krassen, etc. Meld dit zo snel mogelijk aan de verkoper of de verhuurder, zodat je niet aansprakelijk wordt gesteld.

10# Pak uit en richt je interieur in

Het leukste onderdeel van de verhuizing is natuurlijk het uitpakken en inrichten van je nieuwe huis. Maak er een feestje van en geniet van het creëren van je eigen plekje. Begin met de belangrijkste spullen, zoals je bed, je bank, je kleding, je keukenspullen, etc. Richt elke kamer in naar je eigen smaak en maak het gezellig met accessoires, planten, foto's, etc.

Geniet van je nieuwe woning, veel woongeluk toegewenst!!


Op zoek naar een huurhuis of koopwoning, vragen over verhuizen, nieuwbouw of wil je juist jouw woning verkopen? Informatie overzicht met veel huis huren en woningen kopen & verkopen nieuws. 

Google+