Handige Tips voor Jouw Tweede Huis op een Droomlocatie

Handige Tips voor Jouw Tweede Huis op een Droomlocatie

Handige tips voor jouw tweede woning op een droomlocatie – Chalet kopen (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Je hebt het zelf zeker ook al meegemaakt: je bent op vakantie en je valt helemaal ‘in love’ met een bepaalde streek of specifieker: een woning. Verhuizen of emigreren gaat een beetje ver, maar het is de perfecte droomlocatie voor jouw tweede huis. Zou het niet geweldig zijn als je de deur zo dicht kon trekken en ontspannen zou kunnen vertrekken naar je eigen vakantiewoning voor lange weekeinden en heerlijke vakanties?

Kosten Tweede Huis
Het grote voordeel van een tweede woning is dat je op vakantie bent in je eigen huis en geen hotel of appartement hoeft te boeken. Tegenover de prijs voor de geboekte vakantiereis, staan de kosten van onderhoud van het tweede huis, maar ook woonlasten als water, gas, elektriciteit en gemeentelijke heffingen. Bij aankoop van een recreatiewoning op een camping of vakantiepark kunnen er ook nog specifieke kosten voor onderhoud van het park bijkomen. Om de kosten enigszins terug te verdienen zou verhuur voor een bepaalde periode in het jaar een mogelijkheid kunnen zijn.

Handige tips voor jouw tweede woning op een droomlocatie in een vakantiepark of recreatiepark. (Foto Pixabay.com, Fcja99  op DroomHome.nl)

Chalet Kopen
Kom je graag op hetzelfde recreatiepark terug en lijkt het je fantastisch om daar je eigen stekkie te hebben, dan is een chalet kopen als tweede huis een geweldig idee. Bekijk bij de verschillende vakantieparken de mogelijkheden voor het kopen dan wel huren van een kavel, waar jouw eigen chalet op kan komen te staan. Of je nu een tweedehands chalet of een nieuw chalet wilt aanschaffen, de kwaliteit van het chalet is van doorslaggevend belang. Bekende merken zijn o.a. : AMS Chalets, Europa, Stebo Chalets en Arcabo Chalets.

Inrichting van de Tweede Woning
De tijd dat alles wat over was van de eerste woning, meegesleept werd naar de eigen vakantiewoning is toch wel voorbij. Ook in het tweede huis wordt het interieur flink onder handen genomen. De sfeer van de streek of het vakantiepark vind je overal terug in de woonstijl van de woning. Zo ben je pas echt op vakantie! Mocht je de woning een periode willen verhuren, dan is het wel slim om de woning in te richten met meer bestendige meubelen. De uitstraling van het vakantiehuis mag er niet onder lijden, want iedereen wil pronken met z’n vakantieadres op Instagram!

Google+