Verhuizen? Deze Zaken Moet je Regelen

Verhuizen? Deze Zaken Moet je Regelen

Verhuistips – Ga je verhuizen? – Bekijk jouw contracten, verzekeringen en regel adreswijzigingen en overheidszaken (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Er komt een hoop kijken bij een verhuizing. Je moet alle spullen inpakken, naar de nieuwe woning brengen en vervolgens alles weer een nieuwe plek geven. Daarnaast zijn er veel belangrijke zaken op het gebied van contracten en verzekeringen die je moet regelen. In dit artikel delen we een aantal punten die je zeker niet mag vergeten.

Wijzig contracten of sluit nieuwe contracten af
De kans is groot dat je al een aantal contracten hebt lopen voor je oude woning. Deze zal je dus ook mee moeten verhuizen. Denk aan een internetabonnement, tv abonnement of contracten over het water en de energie. Dit is ook het juiste moment om je eens te verdiepen in andere aanbieders. Misschien zijn er inmiddels andere pakketten of mogelijkheden die veel voordeliger zijn. Het is zeker de moeite waard om hier even in te duiken.

Regel de verzekeringen
Naast alle contracten zijn ook verzekeringen heel erg belangrijk. Zet je huidige verzekering over of pas het eventueel aan. Je moet niet alleen denken aan de verzekeringen voor het huis, maar ook voor jezelf en het gezin. Kies voor een goede inboedelverzekering, een overlijdensrisicoverzekering en bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering van Diks.

Geef de adreswijziging door
Na je verhuizing heb je uiteraard ook een ander adres. Vergeet niet om deze wijziging door te geven aan je contacten, je school of je werk. Ook abonnementen op een tijdschrift, een krant of een maaltijd box moeten hiervoor aangepast worden. Maak voor jezelf een checklist zodat je niets over het hoofd ziet.

Regel alle overheidszaken
Ga je een huis huren of kreeg je huurtoeslag op je oude woning? Dan moet je dit ruim van tevoren aangeven en aanpassen. Als je onterecht te veel geld ontvangt, moet je dit later weer terugbetalen. Dat is geen leuke verrassing. Verdiep je daarnaast in de extra zaken die bij de nieuwe wonen komen kijken. Moet je nog een parkeervergunning aanvragen? Of moet je betalen voor een afvalpas? Regel dit allemaal van tevoren om stress te voorkomen.

Vraag eventueel vrije dagen aan
Verhuizen is een hele klus. Soms is het dus verstandig om een paar dagen vrij te nemen van je werk. Dan kun je je goed focussen op de belangrijke zaken. Plan dit van tevoren zodat je de vrije dagen (of uren) op tijd kunt aanvragen bij je baas. Ben je zelfstandig ondernemer? Werk dan zo veel mogelijk vooruit en plan in de verhuisperiode even wat minder opdrachten in.

Google+