IKEA Catalogus 2016 - In en Rondom de Keuken

IKEA Catalogus 2016 Viert het Leven in en Rondom de Keuken

IKEA Catalogus 2016 - IKEA Catalogus 2016 Viert het Leven in en Rondom de Keuken – MEER Ikea Nieuws… (Foto IKEA  op DroomHome.nl)
Nieuwe IKEA catalogus 2016 valt vanaf 10 augustus op de deurmat
Dit jaar is ‘Aandacht maakt alles mooier’ het centrale thema
IKEA catalogus 2016 bevat veel nieuwe en tijdelijke designcollecties

In de historische omgeving van Fort Diemerdam is vandaag bij Paviljoen PUUR de nieuwe IKEA catalogus 2016 onthuld. ‘s Werelds grootste drukwerkoplage valt vanaf maandag 10 augustus weer bij miljoenen Nederlandse huishoudens op de mat. De IKEA catalogus 2016 bevat 324 pagina’s boordevol nieuwe producten, slimme oplossingen, wooninspiratie en bevat bovendien een aantal nieuwe en tijdelijke collecties. Dit jaar vormt ’Aandacht maakt alles mooier’ het centrale thema.

Thema: Aandacht Maakt Alles Mooier

In de IKEA Catalogus 2016 staat ‘Aandacht maakt alles mooier’ centraal. Aandacht voor elkaar, voor je kinderen, voor je interieur, voor je eten en voor de wereld om je heen. Aandacht begint in en rondom de keuken.

Het is dé centrale plek in huis waar je met vrienden, familie en kinderen kleine en grote momenten deelt. Een ruimte voor iedereen. Koken, eten, werken, of gewoon een goed gesprek. Ieder doet in de keuken zijn ding, en zo ben je toch samen. Eten is daarin de verbindende factor. 

Meer Nieuwe en Tijdelijke Designcollecties

IKEA kondigde eerder dit jaar aan het aantal nieuwe en tijdelijke designcollecties aanzienlijk te verhogen, naar meer dan tien per jaar. De IKEA catalogus 2016 bevat een aantal van deze nieuwe collecties, zoals SINNERLIG en SITTNING. “Veel mensen denken dat een nieuwe IKEA catalogus het enige moment per jaar is waarop we nieuwe collecties lanceren, maar dat gaan we het hele jaar door doen,” vertelt Richard La Graauw, Communication & Interior Design Manager IKEA Nederland. “Met deze designcollecties stellen we zoveel mogelijk mensen in staat om een persoonlijk statement te maken in hun interieur. We zoeken samen met bekende interieur- en modeontwerpers de grenzen op van materiaalgebruik en productieprocessen. In het ontwerp van elk afzonderlijk product besteden we aandacht aan functie, vorm, duurzaamheid en kwaliteit. Door al deze dimensies aandacht te geven, kunnen we design voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar maken. Dat noemen we ons Democratic Design principe en daarmee maken we het verschil. Ook dat is ‘Aandacht maakt alles mooier!”

IKEA Catalogus 2016 – Lekker Bladeren door de Nieuwe IKEA Catalogus 2016. (Foto IKEA  op DroomHome.nl)

IKEA Catalogus 2016: Facts & Figures

De IKEA catalogus 2016 is met een totale oplage van 213 miljoen exemplaren ’s werelds grootste periodieke publicatie. De IKEA catalogus wordt dit jaar verspreid in 48 landen in 32 talen. Voor het eerst wordt het naslagwerk ook verspreid in Marokko en Zuid-Korea. De IKEA catalogus staat vol tips voor een duurzamer leven thuis en is ook dit jaar gedrukt op Forest Stewardship Council Mix Credit-papier. Dit betekent dat de complete productie van de IKEA catalogus – van bos tot drukker – 100 procent FSC® gecertificeerd is. 

IKEA Catalogus App Uitgebreid

De populaire IKEA catalogus app vormt ook dit jaar weer het digitale verlengstuk van de gedrukte versie. Met de augmented reality functie kan je maar liefst 400 producten uit de IKEA catalogus direct je woonkamer intoveren. De nieuwe ‘Walk in the room’ functie stelt gebruikers in staat om een virtueel 360-graden kijkje te nemen in een aantal roomsets (keukens). Bovendien bevat de app meer dan 50 nieuwe video’s, extra informatie over producten en natuurlijk productfoto’s die je eenvoudig kan delen via social media. Ook is voor het eerst een ‘behind the scenes’ film over de totstandkoming van de IKEA catalogus te zien. De IKEA catalogus app voor iOS en Android is vanaf 10 augustus gratis verkrijgbaar in de Apple store en Google play.

Google+