Interieur & Kleur | Kleurtrend 2016: The Grid & Letting Go

Kleurtrend 2016: The Grid & Letting Go

Interieur & Kleur | Kleurtrend 2016: The Grid & Letting Go - Flexa Interieur Kleur Oranje, Roze en Blauw in Combinatie met Zwart Wit in Moderne Woonaccessoires & Meubels. – MEER Kleur & Interieur…  (Foto Flexa Akzonobel  op DroomHome.nl)

AkzoNobel, moederbedrijf van Flexa heeft in haar trendboek ColourFutures de kleurtrends voor 2016 gepresenteerd. Eén van de vier kleurtrends is the Grid & Letting Go. Denk aan gecontroleerde chaos in het interieur in combinatie met moderne woonaccessoires en meubels in een zalmroze, okergeel en zacht blauw kleurenpalet in toom gehouden door zwart en wit.

Vrijheid binnen een kader. Om jezelf terug te vinden, moet je je soms losmaken uit het systeem, ook al is het maar tijdelijk. Het is een idee dat breed aanslaat. Neem het kantoorpersoneel dat ‘s ochtends voor het werk uit dansen gaat, of de computerbedrijven die breiclubjes oprichten omdat het zo leuk is om iets fysieks en tastbaars te maken.

Als het iets bewijst, is het dat zelfs de grootste rebel een groter kader nodig heeft. Vrijheid is namelijk alleen te begrijpen binnen de context van beperkingen. Of in andere woorden: je kunt niet losbreken als er niks is om uit los te breken. Niets illustreert dat beter dan de populariteit van The Folk Circus in Brooklyn, New York, dat overal en nergens optreedt en acts balanceert op de grens van circus, burlesque show en performance art.

Interieur & Kleur | Kleurtrend 2016: The Grid & Letting Go - Flexa Interieur Kleur Oranje, Roze en Blauw in Combinatie met Zwart Wit in Moderne Woonaccessoires & Meubels voor Woonkamer, Eetkamer, Keuken en Slaapkamer.  (Foto Flexa Akzonobel  op DroomHome.nl)

Het bewijs dat de moderne stadsmens verlangt naar gecontroleerde chaos. Productontwerp met organische vormen onderstreept datzelfde concept van ongebondenheid binnen bepaalde beperkingen. Daarop zijn de kleuren in dit palet gebaseerd. Levendig en speels, maar in toom gehouden door zwart en wit. Bron: Flexa Colourfutures.com

Google+