Kleur & Interieur Trends 2016-2017: Verf of Behang?

Kies je Decoratie Team: Schilders of Behangers?

Kleur & Interieur Trends 2016-2017: Krijtverf van Amazona voor muren en meubels – MEER Kleur en Interieur Trends… (Foto Amazona  op DroomHome.nl)

Met het najaar in het vooruitzicht, kijken we langzaam maar zeker weer uit naar knusse avonden thuis op de bank met een sfeervol interieur als uitzicht. Er is geen makkelijkere stijlmetamorfose dan een nieuw behang of andere kleur op de muur. Met deze nieuwe dessins en innovatieve verf ben jij klaar voor een nieuw binnen-seizoen!

Voor de Schilders

Krijtstreepje voor
Terwijl we al vaak bewust voor duurzaam kiezen in de keuken, kledingkast en ons interieur, verven we muren en meubels nog steeds met “chemische troep” aldus Christel van Bragt. De styliste startte haar eigen verflabel met een ecologische krijtverf die enkel uit natuurlijke bestanddelen bestaat.

Die natuurlijke kleurpigmenten geven levendige, diepe kleuren – die afhankelijk van de lichtinval telkens net iets anders zijn – en geven een perfecte dekking, zonder meubels te hoeven schuren of ontvetten, en ook op de muur is één laag verf vaak al genoeg.

Het kleurenpalet, samengesteld door Van Bragt zelf, is als een sneltoets voor een hip huis met 20 on trend kleuren. Met grijs beton voor op de muur, het matzwarte Black Pearl om vintage meubels een modern tweede leven te geven en accentkleuren als Citron en Rose.

Kleur & Interieur Trends 2016-2017: Little Greene PINK collectie tinten Dorchester, Hortense en Carmine (Foto Little Greene  op DroomHome.nl)

De Little Greene PINK collectie met de tinten Dorchester, Hortense en Carmine

Lady in Pink
Roze staat voor vrouwelijkheid, uiterlijke schoonheid en innerlijke kracht. De kleur werd in de renaissance voor het eerst gebruikt om het menselijk lichaam te schilderen; in de achttiende eeuw werd roze toegepast in modieuze kledij en porselein: een rijke historie waar Little Greene voor al hun kleuren naar op zoek gaat.

Ter ere van de borstkankermaand ontwikkelde Little Greene de PINK collectie. Een limited edition kleurenkaart met tinten als donkerroze ‘Carmine’, vergrijsd lila ‘Hortense’ en het lichtroze ‘Dorchester’. Deze laatste werd in de jaren ’60 gebruikt in het Dorchester hotel in Londen. De hele maand oktober wordt een gedeelte van de verf en behang verkopen gedoneerd aan Stichting Pink Ribbon ter ondersteuning van diverse behandel- en onderzoeksprojecten.

Voor de Behangers

Kleur & Interieur Trends 2016-2017: Origin Wallcoverings Urban Funky behangcollectie (Foto Origin Wallcoverings  op DroomHome.nl)

Origin Wallcoverings Urban Funky behangcollectie

Funky vibes
We gaan een revival van de seventies tegemoet! Het was het tijdperk waarin behang onmisbaar was in het interieur. Met de ronde vormen in sprekende, diepe kleuren van de Urban Funky collectie steek je jouw huis gemakkelijk in een high-end seventies jas. Origin Wallcoverings maakt behang dat bijna te luxe is om die naam te dragen – zelf noemen ze het dan ook luxury wallcoverings. Dat dekt de lading, want door de zijdedruk heeft de wandbekleding het uiterlijk van natuurlijke zijde, terwijl ecotexture diepte geeft en een oppervlaktestructuur creëert. Dat wordt allemaal gedaan volgens een duurzaam en ambachtelijk proces in de eigen ‘boutiquefabriek’ in Nederland.

Kleur & Interieur Trends 2016-2017: Eijffinger Geonature behangcollectie (Foto Eijffinger  op DroomHome.nl)

Eijffinger Geonature behangcollectie

Geonatuurlijk
Grafisch en geometrisch tegenover natuurlijk en organisch: bij Eijffinger komen de twee opposites samen in één collectie. Durf jij ze te combineren in een ruimte? Collectie Geonature werkt als basis voor een interieur vol botanische invloeden: met groene, grote planten, antieke prenten, hout en een vleugje vintage. De symmetrie uit de natuur is vertaald naar stoere en geometrische dessins met reliëfs subtiel als bladnerven. Ook het kleurenpalet is geïnspireerd op het buitenleven met tinten als wolkenwit, zandgeel, zeegroen en mistig blauw.

Kleur & Interieur Trends 2016-2017: Eijffinger Resource behangcollectie  (Foto Eijffinger  op DroomHome.nl)

Eijffinger Resource behangcollectie

Gezichtsbedrog
Niet alles is wat het lijkt en bij Eijffinger noemen ze dat trompe l’oeil effect Wallpower. Met deze bijzondere wandbekleding transformeer je een gipswand binnen een handomdraai in een verweerde muur of glad gepolijst marmer. In de nieuwe collectie genaamd Resource draait alles om bijzondere texturen, van berkenbast tot ruig beton en grof linnen tot geoxideerd metaal. Daarmee geef je de muur een robuuste oogopslag die goed past binnen een industrieel interieur.

Kleur & Interieur Trends 2016-2017: Behang collectie Sweet Dreams van BN Wallcoverings (Foto BN Wallcoverings  op DroomHome.nl)

Behang collectie Sweet Dreams van BN Wallcoverings

Dagdroombehang
Met geïllustreerde muren met weelderige rozen of zorgvuldig verzamelde droogbloemen ben je heel het jaar door verzekerd van een romantisch interieur. De zachte poedertinten misstaan niet in een vrouwelijk boudoir; de warme beigetinten en koele pastels zorgen voor een sfeervolle thuiswerkplek. Dat maakt de Sweet Dreams geschikt voor de slaapkamer en voor plekjes waar je stiekem even weg kunt dromen over de geur van verse bloemen en weidse velden.

Voor de Decoreerders

Kleur & Interieur Trends 2016-2017: De Wereld Ontdekken met Wereldkaarten.nl – MEER Kleur & Interieur… (Foto Wereldkaarten.nl  op DroomHome.nl)

De wereld ontdekken met Wereldkaarten.nl

De wereld zien
Of je nu verft of behangt, decoratie aan de muur misstaat nooit. En sinds het leven zich in de winter grotendeels binnenshuis voltrekt, is er niks fijner om weg te dromen over warme oorden en besneeuwde bergtoppen met een bijzondere wereldkaart aan de wand. Op Wereldkaarten.nl vind je een heel scala aan kaarten: op hout, canvas, glas, aluminium of papier. Er zijn historische, trendy grafische of kinderkaarten te vinden. Welk werelddeel ga jij ontdekken? Bron: Perscentrum Wonen

Google+