10 Betaalbare upgrades voor je huis

10 Betaalbare upgrades voor je huis

Klein budget upgrade van je interieur – planten, fauteuils, vloerkleed en vazen (Foto: Ralph Kayden, Unsplash  op DroomHome.nl)

Ook jij kunt met een klein budget je huis een mini make-over geven! Zonder te veel geld te spenderen, zijn er met leuke accessoires eenvoudige en goedkope interieur upgrades mogelijk. In dit blog geef ik je 10 tips om je huis te restylen met mooie accessoires als planten, kussens, plaids en lampen die niet alleen gezellig, maar ook handig én betaalbaar zijn. 

1 - Planten

Planten zijn een geweldige en budgetvriendelijke manier om je huis meer leven en kleur te geven. Ze zuiveren ook de lucht en verbeteren je humeur. Je kunt kiezen voor echte planten of kunstplanten, afhankelijk van je smaak en verzorging. Zet ze in mooie potten of manden en verspreid ze over je huis. Je kunt ook hangplanten gebruiken om de hoogte te benutten. Sommige planten die geschikt zijn voor binnen zijn bijvoorbeeld aloë vera, cactus, orchidee, varen of palm.

2 - Kussens

Geef je bank, stoel of bed snel en betaalbaar een geheel andere leuke look met kussens. Er is keuze uit verschillende kleuren, patronen, texturen en vormen voor een speels effect. Je kunt ook kussenhoezen vervangen om af te wisselen. Kussens maken je zit- of slaapplaats ook comfortabeler en knusser. Wat denk je van fluwelen kussens voor een luxe gevoel, gebreide kussens voor een warme uitstraling of geometrische kussens voor een moderne look?

3 - Plaids

Plaids, lekker warm voor de koude dagen, maar ze zijn ook een leuke toevoeging aan je interieur. Je kunt ze over je bank of bed draperen voor een gezellige sfeer. Je kunt ook kiezen voor plaids in contrasterende kleuren of prints om je meubels op te laten vallen. Plaids zijn ook handig om vlekken of slijtage op je bank te verbergen. Kies de plaid die past bij jouw woonstijl als de plaid met franjes voor een bohemien stijl, de plaid met dierenprint voor een exotische touch of de plaid met Schotse ruit voor een klassieke sfeer.

Budget upgrade van je interieur in de slaapkamer (Foto: Taryn Elliott, Pexels  op DroomHome.nl)

4 - Lampen

Lampen zijn essentieel voor de verlichting van je huis, maar ook voor de sfeer. Je kunt met verschillende soorten lampen verschillende effecten bereiken. Denk bijvoorbeeld aan staande lampen, tafellampen, wandlampen of hanglampen. Je kunt ook spelen met de kleur en sterkte van het licht. Kies bijvoorbeeld voor warme of dimbare lampen voor een intieme sfeer, of voor felle of gekleurde lampen voor een vrolijke sfeer. Mooie vormen van verlichting zijn: een staande lamp met een boogvorm voor een elegante uitstraling, een tafellamp met een houten voet voor een natuurlijke sfeer, een wandlamp met een metalen frame voor een industriële look of een hanglamp met een glazen kap voor een retro vibe.

5 - Kaarsen

Met kaarsen maak je jouw huis gezellig en romantisch voor een zacht laag prijsje. Plaats kaarsen in verschillende maten, vormen en geuren om je woonkamer of slaapkamer te personaliseren. Je presenteert ze prachtig op een schaal, in een lantaarn of in een kandelaar. Kijk uit naar kaarsenhouders die passen bij je interieurstijl. Kaarsen zorgen ook voor extra warmte en licht in donkere dagen.

6 - Spiegels

Spiegels zijn niet alleen handig om jezelf te bekijken (ha, ha...), maar ook om je huis voor weinig geld ruimer en lichter te laten lijken. Spiegels om je huis te decoreren zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en stijlen. Hang jouw favoriete spiegel aan de muur, zet het op de vloer of plaats het schitterende pareltje op je dressoir. Je kunt met spiegels ook iets reflecteren wat je mooi vindt, zoals een kunstwerk, een plant of een raam.

7 - Fotolijsten

Maak je leefkeuken of woonkamer gezellig en persoonlijk met fotolijsten. Laat in de fotolijsten foto's van je familie, vrienden, huisdieren of reizen zien. Je kunt in fotolijsten ook goedkoop andere dingen inlijsten, zoals posters, kaarten, tickets of certificaten. Fotolijsten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen, vormen en prijzen. Hang ze aan de muur of zet ze gezellig op een plank.

8 - Manden

Manden zijn handig om spullen in op te bergen, ook om je huis meer sfeer en textuur te geven. Manden  in verschillende afmetingen, kleuren en materialen zijn al vanaf een paar euro verkrijgbaar in de bekende winkels. Perfect om planten in te zetten, tijdschriften in te bewaren, dekens in te doen... het zijn beste betaalbare opbergers. Pas de manden aan je gewenste interieurstijl, zoals rieten manden voor een landelijke sfeer, metalen manden voor een industriele inrichting of stoffen manden voor een moderne feel & look.

Budget upgrade van je interieur - klokje (Foto: Taru Goyal, Unsplash  op DroomHome.nl)

9 - Vazen

Met vazen geef je jouw woonruimte in één keer meer kleur en leven voor elk budget. Versier je woning met vazen in verschillende maten, vormen en materialen met bloemen, takken of gewoon als decoratie. Pas de vazen aan je interieurstijl, zoals glazen vazen voor een minimalistische uitstraling, keramische vazen voor een moderne of juist vintage rustieke vibe of metalen vazen voor een luxe look.

10 - Klokken

Last but not least: klokken! Klokken zijn niet alleen nuttig om de tijd af te lezen, maar ook om je huis meer karakter en stijl te geven. Klokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen, materialen en prijzen. Hang de klok aan de muur, zet het op de schouw of je nachtkastje. Kies klokken die passen bij je interieurstijl, zoals houten klokken voor een natuurlijke sfeer, digitale klokken voor een futuristische sfeer of vintage klokken voor een nostalgisch design sfeer. 


Ontdek de hipste interieurtrends, nieuwste woontrends & laatste interieur tips voor iedere woonstijl!

Google+