3 Tips om je Woonkamer in te Richten

3 Tips om je Woonkamer in te Richten

3 tips om je woonkamer in te richten voor het plaatsen van een televisie. (Foto Pixabay.com, Stocksnap op DroomHome.nl)

Bij 80 procent van de woningen in Nederland staat het televisie toestel centraal bij de inrichting van de woonkamer. Het is dan ook het apparaat waar het hele gezin in de avonduren gezellig samen op de bank kruipt om te genieten van de programma’s op de digitale tv van KPN of een leuke film op Netflix. Nu lijken sommige woonkamers weinig mogelijkheden te hebben wanneer het om de inrichting gaat. Het televisie toestel aan de ene kant, een bank aan de andere en een tafel in het midden. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. Met deze 3 tips doe je misschien net de inspiratie op om jouw woonkamer een totaal nieuwe look te geven.

1 - Installeer een wandkast
Door een hippe wandkast over de gehele lengte van de woonkamer te installeren bereik je verschillende resultaten. Ten eerste biedt het je een ontzettend veel extra opslagruimte. Boeken, kaarsen, decoratieve items of leuke souvenirs kunnen allemaal in een mooie open wandkast. Dit levert je weer extra ruimte op in de rest van de woonkamer. Ten tweede is zo’n open wandkast ideaal te decoreren en kan het omgetoverd worden tot een ware blikvanger. Van foto’s tot souvenirs, je kan er alles in kwijt. Daarbij heb je ook meteen een centraal punt voor het televisie toestel, zonder het apparaat teveel op te laten vallen.

2 - Gebruik de hoeken
Zeker bij kleine woonkamers kunnen de hoeken veel mogelijkheden bieden. Zo kun je er met leuke hoekplanken en rieten manden een ideale opslagplek creëren. Zonder dat het enige ruimte in beslag neemt. Ook het televisie toestel kan handig in een hoek geplaatst worden. Installeer het toestel met beugels of zet het op een mooie, grote hoekplank. De overige planken kunnen weer gebruikt worden voor accessoires of decoratie.

3 - Werk in de hoogte
Een andere handige truc om de woonkamer in te richten is het gebruiken van het hele oppervlak van de muren. Zo hoeven planken niet alleen op ooghoogte te hangen, maar mogen ze ook gerust wat meer de hoogte in. Hetzelfde geld voor decoratieve items – kijk eens of ze aan de muur kunnen, in plaats van in de kast. Dat kan ongelooflijk leuke resultaten opleveren. Door een creatieve plankenstelling te installeren over het gehele oppervlak van de wand, kun je hier alles mee doen wat je maar wilt. Het televisie toestel kan op deze manier mooi geïntegreerd worden in de rest van het systeem.

Google+