5 Tips voor een gezellige eetkamer

5 Tips voor een gezellige eetkamer

5 Gezellige eetkamer tips: van meubels: eettafel, stoelen en eetkamerbank tot decoratie en kleuren. (Foto Yann Maignan, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

We brengen tegenwoordig steeds minder tijd voor de tv, en steeds meer tijd in de eetkamer door. Gezellig samen thuiskomen na een lange dag, even samen zitten voor het ontbijt of lekker met familie en vrienden van de avond genieten. Omdat we steeds meer tijd in onze eetkamer doorbrengen is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat deze zo sfeervol mogelijk is. Hoe je voor een gezellige eetkamer zorgt, vertellen we je graag met deze vijf handige tips!

1. Verdeel de functies van de ruimte
Een eetkamer is vaak meer dan alleen een eetkamer; je gebruikt deze vaak voor verschillende functies. Er wordt regelmatig een laptop op tafel gezet om wat te werken, je drinkt er een kopje koffie en moet ook nog ruimte hebben om gezellig te kunnen tafelen. Kijk vooraf goed naar de functies die jouw eetkamer moet hebben zodat je hier niet alleen de juiste eettafel, maar ook de juiste eetkamerstoelen en banken voor aan kunt schaffen. Een grote eetkamerbank biedt bijvoorbeeld ruimte voor meerdere personen, en kan afgewisseld worden met een paar mooie eetkamerstoelen zodat je ook de mogelijkheid hebt om andere functies (even werken bijvoorbeeld) goed uit te kunnen voeren.

Extra tip: aan de hand van de bepaalde functies kun je ook met een lichtplan aan de slag! Wat extra functionele verlichting aan het werkgedeelte is wel zo handig!

2. Kies voor comfort
Ook zeker niet onbelangrijk is het comfortabel kunnen genieten en ontspannen. Ben dus erg selectief wat je eetkamerstoelen betreft en kies indien mogelijk voor duurzame materialen zodat de stoelen lang meegaan. Mooie, leren eetkamerstoelen zorgen niet alleen voor klasse en stijl, maar bieden je ook het nodige comfort. Gecombineerd met een leuke eetkamerbank heb je zo voldoende zitplek voor iedereen, en kun je lekker ontspannen genieten!

3. Het juiste formaat eettafel
En dan is er de eettafel zelf. Vraag jezelf een aantal dingen af. Hoeveel mensen moeten er aan de eettafel kunnen zitten? Welke functies moet de eettafel allemaal aan voldoen en hoeveel ruimte moet je uiteindelijk over hebben voor leuke decoratieve items? Kijk ook goed naar de vorm van de eettafel. Een ronde eettafel staat erg mooi in een grote, open ruimte, terwijl een rechthoekige eettafel weer beter werkt in een kleinere eetkamer.

4. Gebruik warme kleuren
Heb je een mooie eettafel en mooie eetkamerstoelen maar lijkt de ruimte toch nog wat kil en ongezellig? Verf dan eens een muur in een mooie, warme kleur zoals mokka of donkerrood. Je zult al snel zien dat je in een handomdraai meer sfeer in je eetkamer hebt! Je kunt deze warme kleuren ook terug laten komen in decoratieve items zoals bijvoorbeeld een mooie loper of mooie kussens op de stoelen.

5. Decoreer in stijl
Net als iedere woning heeft waarschijnlijk ook jouw woning een bepaalde stijl te pakken. Heb je bijvoorbeeld een industriële woning; sluit dan ook je industriële eetkamer en de decoratieve items en accessoires hier op aan. Hang wat mooie schilderijen aan de muur, zet een mooi seizoen stuk of een vaas verse bloemen op tafel en zorg voor fijne sfeerverlichting en kaarsjes. Zo wordt de hele woning een mooi geheel en blijft de eetkamer gezellig!

Google+