6 Tips voor een Industriële Eetkamer

6 Tips voor een Industriële Eetkamer

6 Industriële eetkamer tips – eetkamerstoel Sturdy (Foto Goossens Wonen op DroomHome.nl)

Warm, stoer en gezellig, de industriële woonstijl is een interieurtrend die steeds populairder wordt. Zag je het eerst alleen in grote oude verbouwde lofts en fabrieken, tegenwoordig spot je de industriële inrichting in vele Nederlandse woningen. Vooral in de eetkamer is de no-nonsense uitstraling van de industriële woontrend perfect op zijn plaats. De eetkamer is namelijk ‘the place to be’ waar het gezinsleven zich grotendeels afspeelt rondom de eettafel. We geven je 6 leuke tips om de industriële eetkamer ook bij jou thuis tot in de puntjes te realiseren.

1 - Industriële interieurkleuren
In de oude verbouwde fabrieksgebouwen werden de muren vaak letterlijk wit gekalkt. Naast lichte naturellen, wit en grijs, is een accentmuur in donker blauw, antraciet of groen (‘Night Watch’ is PPG Kleur van het Jaar 2019) een kenmerk van de industriële woontrend van nu. De donkere accentmuur zou de muur waartegen de eettafel staat kunnen zijn.

2 – Materialen
De gebruikte materialen zijn een belangrijk onderdeel van een industriële eetkamer inrichting. Hout en staal staan synoniem voor stoer en rauw. Een oude blootgelegde stenenmuur is helemaal geweldig en een eventuele betonvloer moet te regelen zijn. In de industriële chique woonvariant wordt er op de vloer eiken visgraat parket gelegd.

6 Industriële eetkamer tips – eetkamertafel Buul (Foto Goossens Wonen op DroomHome.nl)

3 – Industriële eettafels
Robuuste eettafels met een eiken blad en stalen poten, die makkelijk tegen een stootje kunnen en er vaak al geleefd uit zien, daar draait het om in een industrieel interieur. Bij het tafelblad kun je kiezen voor een strakke afwerking of juist gaan voor een ruigere randafwerking met zichtbare knoesten zoals bij een boomstamtafel. Er is ook volop variatie mogelijk in de stalen industriële tafelpoten: van het X-model, H-model, A-model, U-model, N-model tot het trapezium-model en de Spinpoot.

4 -  Bijpassende industriële eetkamerstoelen
In een industriële eetkamer horen bij de robuuste eettafel stoere eetkamerstoelen die naast strakke lijnen en rustiek uiterlijk, lekker comfortabel zitten. Neutrale kleuren (cognac, grijs, bruin) en de combinatie van staal en leer (kunstleer) bepalen het uiterlijk van de industriële eetkamerstoel.

6 Industriële eetkamer tips – eetkamerstoel Chaplin (zonder armen) (Foto Goossens Wonen op DroomHome.nl)

5 – Open vakkenkast
Alleen de mooiste items worden geshowd! Mooie borden en kommen met prachtige glazuren krijgen een geweldige plaats in de stalen zwart gepoedercoate vitrinekast. Een glazen olie en azijnstel, en een design pepermolen delen samen een vak in de eetkamerkast. De Marshall bluetooth speaker, verzorgt de achtergrondmuziek tijdens een heerlijk etentje met vrienden in een eigen schapje.

6 – Verrassende woonaccessoire
Tussen al de strakke en stoere elementen van de industriële woontrend is het verrassend om juist boven de eetkamertafel een sierlijke kroonluchter te hangen. Onverwacht geeft de lamp een zachte en warme twist aan het eetkamerinterieur. 

Google+