6 Tips voor het inrichten van een studeerkamer

6 Tips voor het inrichten van een studeerkamer

6 Tips voor een geweldige studeerkamer inrichting (Foto Kari Shea, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Studeer of werk je regelmatig vanuit huis? Dan moet je ook thuis natuurlijk een overzichtelijke, comfortabele en goed georganiseerde werkplek hebben. Gezien de looks ontzettend belangrijk zijn en overzicht je extra kan stimuleren, is het inrichten van een studeerkamer misschien wel een van je mogelijkheden. Heb je dus een extra, lege kamer tot je beschikking? Dan tover je die met deze tips om tot een geweldige studeerkamer.

1. De juiste materialen en accessoires
Hoewel een laptop en eventueel zelfs een extra scherm natuurlijk ontzettend handig is, heb je meer materialen en accessoires nodig op je studeerkamer. Denk bijvoorbeeld aan je printer zodat je alle papieren direct kunt printen, opbergmappen, een nietmachine, een bureaustoel, een kalender en ga zo maar door. Maak eerst een duidelijke inventarislijst van wat je allemaal nodig denkt te hebben en ga vervolgens pas aan het winkelen. Zo kun je ervoor zorgen dat je alles in eenzelfde stijl in huis haalt; en ook dit zorgt weer voor overzicht in je studeerkamer.

2. Een stijl kiezen
Net als bij de rest van je interieur kan het bij je studeerkamer belangrijk zijn om een speciale stijl te hanteren. Zo zie je in een landelijke stijl bijvoorbeeld veel natuurlijke materialen terugkomen, en in een industriële stijl veel robuuste materialen en geometrische vormen. Denk vooraf goed na over een bepaalde stijl voordat je aan het winkelen en inrichten gaat.

3. Het belang van het opbergen
Om te voorkomen dat je studeerkamer rommelig en onoverzichtelijk wordt, is het belangrijk om zoveel mogelijk opbergmogelijkheden te creëren. Koop bijvoorbeeld een bureau met lades, en schaf een (kleine) boekenkast aan. Je hoeft bij de IKEA maar een paar tientjes van je budget uit te trekken en je hebt opbergmogelijkheden genoeg!

4. Houd je budget in de gaten
Trek vooraf een bepaald budget uit voor het inrichten van je studeerkamer. Is je budget wat lager? Struin dan (online) marktplaatsen af naar meubelstukken en accessoires. Met een schuurbeurt en een likje verf heb jij die oude ladenkast zo omgetoverd tot een prachtstuk dat perfect in jouw studeerkamer past.

5. Breng groen naar binnen
Hoe meer planten en bloemen je in je omgeving hebt, hoe aangenamer het aanvoelt. Daarnaast zorgen planten ervoor dat de kwaliteit van de lucht verbetert; en dit geeft je een verhoogde concentratie! Sfeervol, huiselijk en hartstikke effectief.

6. Houd privé en werk gescheiden
Hoewel het heel leuk kan zijn om allerlei fotocollages van privé foto’s te maken; is je studeerkamer hier niet de plek voor. Probeer je studeerkamer echt volledig op werkfuncties te focussen; de rest van het huis mag privé uitstralen. Zo kun je een daadwerkelijk onderscheid maken tussen werk en privé: ook wanneer je de woning niet verlaat.

Google+