7 Tips voor je interieur met opgroeiende kinderen

7 Tips voor je interieur met opgroeiende kinderen

7 Tips voor een interieur met kinderen – Glazen meubels zijn niet praktisch (Foto Nali Wike, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Een interieur verandert in de loop van je leven. Je begint meestal met wat goedkope spullen omdat je pas bent begonnen met je eerste inrichting. Later is de kans groot dat je met kleine kinderen zit, die weer andere dingen nodig hebben. Als je kinderen groter worden, verandert je interieur mee. Maar lang niet alles is handig, praktisch of zelfs maar verstandig. Dit zijn 7 tips voor je interieur met opgroeiende kinderen.

1. Ga niet voor glas
Maakt niet uit hoe dik het glas in de winkel eruitziet: glas en kinderen zijn geen goede combinatie. Kinderen letten nu eenmaal niet altijd op hun omgeving. Ga dus liever niet voor glas in de vorm van grote vazen of glasplaten op meubels. Dat kan later wel, als je kinderen groter zijn.

2. Maak het wel gezellig
Sommige huishoudens met opgroeiende kinderen zien eruit alsof er een oorlog uitgevochten gaat worden. Er staat helemaal niets breekbaars in. Dat is weer het andere uiterste. Want kinderen moeten wel leren dat ze een beetje op moeten letten. En ze moeten ook leren wat de consequentie is als er iets kapot gaat. Je zet dus geen dure Ming-vazen neer, maar je kunt het wel gewoon mooi en gezellig maken. Gaat er iets kapot? So be it.

3. Ga voor robuust en stevig
De laatste jaren is de industriële woonstijl helemaal in geraakt. Dat is een ideale woonstijl als je kinderen hebt. Want alles in deze stijl is robuust en stevig. Steigerhout, massieve planken, metaal…

7 Tips voor een interieur met kinderen – Kind, Malki, helemaal onder de verf. (Foto Senjuti Kundu, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

4. Accepteren en leren
Je moet als je opgroeiende kinderen hebt, accepteren dat het soms mis gaat. Die mooie tafel kan beschadigd raken als je kind wat al te enthousiast aan het stoeien is. En je nieuwe kast kan beklad worden met onuitwisbare viltstiften. Je moet daarmee leren omgaan en zelf een balans vinden tussen een mooi interieur en het ‘geweld’ van kinderen daarin.

5. Zorg voor een goede verzekering
Een goede verzekering is sowieso heel verstandig als je kinderen hebt. Je hebt dan bijvoorbeeld veel meer aan een inboedelverzekering. Je bent dan bijvoorbeeld ook gedekt als je kind een deur open heeft gelaten en een insluiper heeft het huis leeg geroofd. Ook andere ongelukjes die je kinderen veroorzaken worden dan vergoed. De Ohra verzekering heeft een van de hoogste beoordelingen op de onpartijdige website Nederlandreview.nl.

6. Kies een kindveilige vloer
Niet elke vloer is een verstandige keus met opgroeiende kinderen. Plavuizen zijn bijvoorbeeld keihard en kunnen gevaarlijk zijn als je kind hard valt. Laminaat is een stuk buigzamer en daardoor een betere keus. Tapijt is erg kindvriendelijk omdat het lekker zacht is, maar is helemaal niet fijn voor de moeder die telkens de vlekken en kruimels moet zien te verwijderen.

7 Tips voor een interieur met kinderen – Opbergers en manden op de kinderkamer. (Foto Lonely Planet, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

7. Handige opbergers in huis
Met opgroeiende kinderen merk je al snel dat het speelgoed zich opstapelt. Om dat een beetje in toom te houden, is het goed om te kiezen voor handige opbergers. Ga bijvoorbeeld voor een grote mand, voor gesloten kasten of maak een aparte speelhoek. Zo zorg je dat het speelgoed uit het zicht blijft of op één plaats ligt. Je huis is een stuk opgeruimder en gezelliger zonder al dat rondslingerende speelgoed.

Je interieur leuk en netjes inrichten als je opgroeiende kinderen hebt, kan een hele uitdaging zijn. Je moet tegemoet komen aan hun behoeften, maar tegelijkertijd hoeven zij niet het hele interieur te regelen. Jij moet de juiste balans zien te vinden om je huis gezellig én praktisch in te richten.

Google+