Blomus Kussens en Vloerkleden van Textiel en Leer

Blomus Textiel en Leer voor in Huis

Blomus kussens Planta, Fera & Match (Foto Blomus  op DroomHome.nl)

Geen huis zonder zachte materialen. Kussens in harmoniërende aarde- en beigetinten, zandkleur en grijs. Geweven in puur katoen, of in een mix van katoen en vlas, maar ook vloerkleden van katoen en leer. Zowel de vloerkleden als de kussen zijn grof geweven en hebben zichtbare, gestikte naden die het geheel karakter, leven en diepte geven. De kleden zijn vervaardigd van reeds gebruikte materialen. Al sinds 1961, toen blomus door de familie Blome werd opgericht, zijn hardere materialen kenmerkend voor alle producten. Nu heeft men daar echter kussens en vloerkleden aan toegevoegd. Deze zachte materialen brengen zachtheid in het interieur en bevorderen een goede akoestiek in de ruimte.

Vier kussens en twee vloerkleden
De kussens worden gestikt in rechthoekige en vierkante patronen om zo een uniform gevoel van comfort en esthetiek te bieden. Alleen of in met een paar tegelijk zullen zij iedere bank of fauteuil een oppepper geven. De vloerkleden zijn geschikt voor een hal, woonkamer of keuken.

Blomus kussens Stripe, Loom & Shape (Foto Blomus  op DroomHome.nl)

Shade, Stripe, Loom, en Match
De kussen worden uitgevoerd in soortgelijke kleuren en ook de gebruikte dessins verschillen maar minimaal van elkaar. Hierdoor kunnen de kussens eenvoudig met elkaar worden gecombineerd. Variant Shade is gemaakt van zacht gemêleerd garen dat glanst en zo een verfijnd  contrast vormt met een bank of stoel in een effen kleur. De doorgestikte naden van Stripe voegen daarentegen een subtiel donker en licht lijnenspel toe. Kussen Loom is een toonbeeld van op elkaar afgestemde kleuren, terwijl voor Match vlas is toegevoegd om het kussen een gladder oppervlak te geven.

Blomus vloerkleden Nero Madra & Canneto (Foto Blomus  op DroomHome.nl)

Solo en Carpo
De nieuwe vloerkleden van blomus hebben de namen Solo en Carpo gekregen. Solo is een compact en duurzaam voddenkleed; klassiek geweven van garen en stofresten in puur katoen voor een zacht en aangenaam oppervlak. Blomus heeft zich tot doel gesteld ‘upcycling’ van leer als productiemethode te gebruiken voor het vloerkleed Carpo.  Hiermee geeft het vorm aan het voornemen van het bedrijf om uit milieuoverwegingen een ‘groen’ ontwerp te maken uit hergebruikte, reeds bestaande materialen. De leren strips zijn geverfd in een palet van aardetinten, variërend van lichte klei tot donkere kolen. Beide vloerkleden zijn slijtvast en vormen een natuurlijk element toe aan elk interieur. Bron: Blomus.com

Blomus vloerkleden Rudea Carpo (Foto Blomus  op DroomHome.nl)

Shade
Maten: L: 60 cm / B: 40 cm - Materiaal: Katoen - Prijs: € 19.95

Stripe
Maten: L: 40 cm / B: 40 cm - Materiaal: Katoen - Prijs: € 19,95

Loom
Maten: L: 60 cm / B: 40 cm - Materiaal: Katoen - Prijs: € 34,95

Match
Maten: L: 50 cm / B: 30 cm - Materiaal: Katoen, flax - Prijs: € 34,95

Solo
Maten: L: 90 cm / B: 60 cm - Materiaal: katoen - Prijs: € 39,95

Carpo
Maten: L: 60 cm / B: 40 cm - Materiaal: katoen, leer - Prijs: € 54,95

Google+