Breng de natuur in huis: 5 tips voor een uniek interieur

Breng de natuur in huis: 5 tips voor een uniek interieur

Vijf natuur in huis tips – Hangplanten en hanglampen collectie (Foto Pexels, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

De natuur in huis halen, dat is ook het komend jaar een belangrijke inspiratiebron bij het creëren van een uniek interieur. Je woning aan de hand van de natuur inrichten, hoeft helemaal niet duur te zijn. Door slim gebruik te maken van hout, planten, licht en aardse kleuren verander je jouw woning in een natuurlijk paradijs. 5 Tips voor een uniek interieur:

Geef licht alle ruimte

Wanneer je woning voldoende licht binnen krijgt, moet je daar uiteraard optimaal gebruik van maken. Niets zo mooi als natuurlijk licht dat naar binnen schijnt. Het biedt ook een uitstekende mogelijkheid om bepaalde objecten in jouw woning letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten. Een mooie vaas bijvoorbeeld met daarin een (bloessem)tak kun je prachtig laten stralen met behulp van de natuurlijke lichtinval. Je kunt ook met licht spelen door gebruik te maken van half transparante gordijnen of jaloezieën. Ze waarborgen enerzijds je privacy, maar zorgen tegelijkertijd voor een enerverend spel van licht en schaduw.

Gebruik aardse kleuren

Aardse kleuren zijn ideaal voor een 'natuurlijk' interieur. Je vindt deze kleuren tenslotte overal terug in de natuur. Groen is de natuurlijke kleur bij uitstek. Het straalt zowel harmonie en evenwicht als kracht en energie uit. Je kunt de kleur groen prima toepassen op de muren van je keuken of de woonkamer. Kies voor een kleurencombinatie. Groen combineert bijvoorbeeld uitstekend met een crème-kleur of beige. Pas ook nog een derde kleurtint toe zoals bijvoorbeeld een terracotta- of roestkleur. Houd bij het aanbrengen van de verschillende kleurtinten een verdeling van 60% hoofdkleur, 30% secundaire kleur en 10 procent voor de extra accenten in gedachten. Een dergelijke combinatie van drie verschillende aardse kleuren levert een prachtig natuurlijk decor op.

Maak het verschil met brandhout

Hout geeft een woning een natuurlijke dimensie en zorgt voor een warm gevoel. Hout kun je op allerlei manieren gebruiken in je interieur. Een houten vloer, wandkast of tafel staan garant voor een natuurlijke uitstraling, maar wist je dat ook "brandhout" uitstekend in jouw interieur past? Waarom zou je het opslaan in de schuur als het ook een leuke decoratieve toevoeging voor je woning kan betekenen? Door het brandhout creatief op te stapelen creëer je een unieke sfeer in huis. Er is van alles mogelijk. Zo kun je een nis vullen met brandhout, maar ook onder een open tafeltje kunnen opgestapelde houtblokken een bijzonder effect opleveren.

Breng je woning tot leven met planten

Wanneer je de natuur in huis haalt, mogen planten uiteraard niet ontbreken. Planten zijn niet alleen decoratief, ze brengen je woning tot leven. Je bent er dagelijks getuige van hoe zij groeien, bloeien of zelfs afsterven. Met een plant haal je de natuurlijke levenscyclus in huis. Planten dragen daarnaast bij aan de gezondheid en zorgen voor zuivere lucht in huis. De verschillende tinten groen kun je bovendien uitstekend combineren met de aardse kleuren op de muur en het aanwezige hout.

Hang oude meesters aan de muur

Schilderijen aan de muur zijn als de kers op de slagroomtaart. Geef je woning extra klasse mee met een oude meester aan de wand. Om in het thema te blijven, kun je kiezen voor een schilderij waarin de natuur centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige Hollandse wolkenlucht van een van onze meesters uit de gouden eeuw of een impressionistische kijk op de natuur uit de Franse school. Uiteraard hoeft dat geen origineel schilderij te zijn, ook een mooie print op canvas zal zeker niet misstaan in jouw 'natuurlijke' woning.

Google+