Combineer Smart Home met het design van je interieur

Combineer Smart Home met het design van je interieur

Combineer Smart Home met je interieur design (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Smart Home-producten zijn steeds populairder doordat ze niet alleen comfort bieden voor de consument, maar doordat ze ook nog eens erg smaakvol zijn. Het draagt vaak bij aan het huidige design van de inrichting, waardoor veel mensen kiezen voor functionaliteit én design! Het creëren van een Smart Home is daarom gemakkelijker en stijlvoller dan ooit!

Niet alleen voor consumenten kan technologie bijdragen aan het verbeteren van de wooninrichting, ook bij interieurontwerpers speelt de hedendaagse technologie een belangrijke rol. Zo worden de woningen vaak door middel van een 3D-model ingericht, wordt er gebruik gemaakt van allerlei slimme apparatuur die met een mobiele telefoon te bedienen is en kun je door middel van een 3D-bril als consument zelfs al inzicht krijgen in hoe het huis eruit komt te zien.

Dat veel mensen de voordelen zien van Smart Home-technologie, blijkt wel uit de cijfers van 2019. Hieruit bleek namelijk het gebruik van Smart Home-apparatuur met 70% groeide ten opzichte van een jaar eerder. Het meest verkochte apparaat was de slimme thermostaat. Ook deze kan in allerlei soorten en maten verkregen worden en het apparaat kan naadloos in het interieur worden geïntegreerd.

Toch is Smart Home-apparatuur niet alleen rozengeur en maneschijn. Vooral hackers kijken met argusogen naar het gebruik van deze apparatuur, aangezien slecht beveiligde apparaten een gemakkelijke toegang kunnen vormen tot andere apparatuur. Het aanschaffen van een VPN is dan ook aan te raden. Hiermee beveilig je al het internetverkeer van en naar het internet, beveilig je je IP-adres en kun je zorgeloos over het web surfen. Op het internet zijn verschillende aanbieders te vinden die een VPN free trial aanbieden, bijvoorbeeld: https://nordvpn.com/nl/risk-free-vpn/.

1. Verlichting

Een andere bestseller is de verlichting. Kijken we naar consumentenaankopen, dan zien we vaak dat de verlichting een van de eerste aankopen is, mede doordat dit gemakkelijk verkrijgbaar én eenvoudig te installeren is. De verlichting is tevens een dagelijks terugkomend element, waardoor het ook nog eens veelvuldig gebruikt wordt en door mensen vaak gezien wordt als een eerste introductie in de mogelijkheden die Smart Home te bieden heeft.

2. Muziek

Ook muziek is voor velen een belangrijk onderdeel bij het creëren van een Smart Home. De geluidsinstallaties die tegenwoordig verkocht worden, zijn bijna allemaal voorzien van dit aspect. Doordat de meeste apparatuur ook nog eens is voorzien van een microfoon, kun je alle andere Smart Home-apparaten, zoals je Smart TV, stopcontacten of zonnewering eenvoudig bedienen. 

Hierop aansluitend gaan we door met de Smart TV, tegenwoordig niet meer weg te denken uit menig huishouden. Toch halen maar weinig consumenten alles uit een Smart TV, mede doordat de rest van het huis hier niet op ingericht is. De meeste Smart Home-apparatuur met microfoon is al verkrijgbaar voor minder dan €100, waarmee je vanop afstand Netflix, tv-series of de gewone kanalen kunt bedienen. 

3. Thermostaat

Tot slot natuurlijk de thermostaat, het meest verkochte Smart Home-apparaat van de laatste jaren. Niet alleen kun je hier per ruimte de temperatuur regelen, ook kun je de temperatuur eenvoudig op afstand aanpassen. Zit je bijvoorbeeld in de auto en keer je terug van het werk, dan kun je alvast instellen dat het lekker warm is als je thuiskomt. Of je kunt juist de temperatuur op afstand lager zetten als je bijvoorbeeld wat langer op het werk zit. De eenvoudige schema’s zorgen er ook voor dat je naar wens de temperatuur kunt regelen op vaste momenten van de dag. Zo kan ’s nachts de verwarming uit, terwijl je wil dat het overdag lekker warm is.

Kortom, alles is mogelijk met Smart Home-apparatuur. Door deze apparatuur te integreren in je dagelijkse leven, kun je optimaal gebruikmaken van alles wat deze technologie je te bieden heeft.

Google+