Dé binnendeur voor jouw interieur!

Welke binnendeur kiezen? Interieur tips!

Welke binnendeur kiezen? Opdek of stompe binnendeur (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Zitten er in jouw woning ook nog van die saaie standaard deuren die er al vanaf de bouw inhangen? Er zijn vandaag de dag zoveel mogelijkheden in binnendeuren, dat bij een nieuwe woninginrichting de deuren gelijk meegenomen worden.

Een nieuwe binnendeur plaatsen is een kleine verbouwing met een maximaal resultaat! Zeker als je gaat voor afgelakte binnendeuren met (naar wens) voor gemonteerd glas. De make-over is zo supersnel geregeld.

Hotel The Collector hotelkamer - hotel interieur design - Farrow and Ball verf (Foto Kiki Reijners  op DroomHome.nl)

Een gegrondverfde stompe deur of opdek deur kun je als het ware laten opgaan in de muur door voor één kleur te kiezen. In het hotel The Collector in Den Haag is, zowel voor de wanden als de binnendeur, de zelfde groene kleur en super matte Farrow and Ball verf gebruikt.

Opdek of stompe deur?

Het verschil opdek en stompe deur zit hem hier in: een stompe deur valt in het kozijn en hangt aan scharnieren. Een opdekdeur heeft een extra opdekrand en hangt aan paumelle scharnieren. Architecten en bouwprofessionals zien de stompe binnendeur als dé deur! De stompe deur met kozijn wordt precies geplaatst als prachtig onderdeel van het totaal ontwerp. Met een opdek binnendeur worden kieren tussen het kozijn en deur gecamoufleerd. Het houdt tocht tegen en is makkelijker af te hangen dan een stompe binnendeur.

'Een deur is een ornament in een interieur'

Binnendeuren in jouw interieurstijl

Massieve binnendeuren zijn (het woord zegt het al) deuren met een massieve kern. Deze zware deuren hebben een chique uitstraling en zijn eigenlijk een must in de statige jaren dertig woning. Boarddeuren met een kern van honingraat worden al vele jaren in nieuwbouw geplaatst. Het is een lichte deur die meer geluid doorlaat dan de massieve binnendeur.

Lundia binnendeur zwart – industriële binnendeur (Foto Lundia  op DroomHome.nl)

Door het vervangen van de deur voor een paneeldeur of binnendeur met glas kun je jouw gewenste interieurstijl accentueren. Een paneeldeur is een plaatje in een stijlvolle landelijke woning en herenhuis. De art deco stijl van een woning uit 1910 – 1920 laat je terugkomen in de binnendeur met glas in lood.

In een industrieel interieur en de moderne woonstijl geeft een stalen binnendeur de perfecte look en feeling weer. Voor de zware en vaak dure stalen binnendeuren zijn betaalbare alternatieven op de markt. Denk aan: mooie opdek en stompe deuren met glas en lijsten. Door deze binnendeuren zwart te verven krijgen ze helemaal dat stoere en robuuste uiterlijk van het industrieel wonen!

Google+