De Grafische Trend in een Interieur

De Grafische Trend in een Interieur

Hippe Woontrend: Grafisch Interieur: Geometrische, abstracte en Grafische Vormen en Patronen in de Woning Inrichting: Meubels, Behang, Tegels, Woonaccessoires als Fotolijsten, Kussens en Vazen.  (Foto Grafische Woonkamer in Zwart/Wit met Geel Kleur - 123rf.com  op DroomHome.nl)

Gespot op de woonbeurzen: de grafische trend is booming in het interieur. De vereenvoudiging van vormen in prints en dessins brengt verrassend rust en ruimte in de inrichting van de woning.

Wat is een Grafisch Interieur?
De grafische woontrend kenmerkt zich door strakke lijnen en sterke vormen in meubels en woonaccessoires. Denk aan vierkanten, driekanten, geometrische ruiten en strepen welke extra versterkt worden door herhaling en patronen. De grafische stijl gaat vanzelfsprekend samen met een stoer industriële interieur, het strakke Scandinavische design in de kleuren zwart-wit en de meer kleurrijke retro inrichting. In het romantische landelijk wonen is een grafische fotolijst een verfrissend accent, maar dan natuurlijk wel in zachte pastelkleuren. Hieronder enkele gestroomlijnde tips voor een grafisch interieur.

Grafisch Wonen Ideeën

Draadmeubels en Design
Van de Eames designklassieker draadstoel, fragiel ogende draadtafels die toch een flink gewicht kunnen dragen tot draadmanden en plantenpotten op pootjes. Het lijnenspel van deze meubels en accessoires is kenmerkend voor de grafische interieurstijl.

Grafische oervorm: de geluk brengende kraanvogel uit de traditionele vouwkunst origami!

Minimalistische Verlichting
Grote trend in de lampenwereld zijn de lampen waarvan het net lijkt of de lampenkappen ontdaan zijn van hun stof en en alleen de ijzeren constructie overblijft. Het frame van de lamp is de versiering, zo ook het peertje waar je nu rechtstreeks in kijkt. Bijzondere kooldraadlampen met een gekrulde structuur geven de lamp een warme industriële uitstraling.

Puzzelen met Tegels
Zowel de vloer als de wand krijgen een trendy update met het gebruik van keramieke tegels. Stel een spannend grafisch patroon samen met tegels van Tegeldepot die vanaf de vloer bijvoorbeeld zo doorloopt op de muur. Zo maak je van een ‘niet opvallende’ tegelvloer of muur, een uniek stuk ruimtelijk design in het interieur.

Geometrisch en Grafisch Behang
Als tegenreactie op de romantische en weelderige bloemen en planten natuurtrend krijgt het behang een stoere tegenhanger met een vernieuwend grafisch effect. Naast 3D achtige Escher motieven en patronen met tegels zie je ook op behang strakke driehoeken, wiebers, abstracte bloemen tot kleine streepjes en grote tig-vormige vlakken gedrukt zijn.

Afstemmen van Woonaccessoires
Heb je geen zin in een groot klusproject? Met kussens met kleurrijke (a)symmetrische patronen, hoekige vazen en schilderijtjes met abstracte figuren voor op het dressoir of aan de muur, kun je een grafische sfeer neerzetten die past bij jouw woonstijl!

Google+