Decoratie Inspiratie Voor De Moderne Minimalistische Woning

Decoratie Inspiratie Voor De Moderne Minimalistische Woning

Decoratie Inspiratie Voor De Moderne Minimalistische Woning – Bloomingville Woonaccessoires van Vazen, Kussens, Bijzettafel, Lamp tot Kandelaars. (Foto Bloomingville  op DroomHome.nl)

Het moderne minimalistische interieur is niet meer weg te denken uit de populaire woonstijlen van dit moment. Eerder vonden we een huis niet zo snel vol, maar nu luidt de regel: ‘Less is more!’.

Het minimalisme probeert terug te gaan naar de eenvoudigste vorm, karakter of functie van een object. De schoonheid van deze woonstijl zit hem in de eenvoud en de kunst van het weglaten. Volg je het nog? Met de volgende decoratie inspiratie tips kom je helemaal in de minimalistische woonsfeer!

Typische Minimalistische Kleuren
In het minimalisme zie je vaak de kleuren wit en zwart terugkomen, gecombineerd met natuurlijke tinten en metaalkleur accenten. De kleur die er is in bijvoorbeeld de woonkamer, komt van kunst. Een enkele vaas met een bijzonder gekleurd glazuur op een bijzettafel met metalen poten krijgt volledige aandacht in een ruimte waar rust heerst.

Alles is Kunst
Het lijkt simpel, maar over elk meubel en iedere woonaccessoire is serieus nagedacht want alles is kunst. Omdat je minder spullen koopt, kun je zelfs geld besparen. Of besteden aan enkele echte eyecatchers in het interieur waar je helemaal blij van wordt en mee kunt pronken in open kasten en planken, helemaal passend in de minimalistische trend.

Decoratie Inspiratie Voor De Moderne Minimalistische Woning – Scandinavisch Design House Doctor Woonaccessoires van Vazen, Lijsten en lampen. (Foto House Doctor  op DroomHome.nl)

Planten Psychologie
Als bloemen te veel zijn en planten maar overal heen groeien, dan zijn cactussen en succulenten van harte welkom als levend groen in deze harmonieus gestijlde woning. Een groene kunst vetplant,  een Berenklauw tak in een hoge pot of een cactus van cement voelt perfect het idee van verstilde decoratie aan.

Scandinavisch Design
Bij Scandinavisch design denk je niet alleen aan de ontwerpen uit Zweden, Noorwegen, Finland of Denemarken, maar aan strak design dat op een geweldige manier wordt uitgewerkt. Woonmerken als Bloomingville, House Doctor en Broste Copenhagen, maar ook het Nederlandse PTMD weten hoe een huis in te richten naar de minimalistische stijl: mooie collecties met bijpassende manden, kussens en kandelaars en vazen voor op butlertrays, serveerwagens en bijzettafels. Kijk eens heerlijk rond in de grote collectie huisdecoratie van Sweetlivingshop.nl waar al deze bijzondere woonitems te vinden zijn. Enjoy!

Google+