Vroonland Chairs | Sjoerd Vroonland Stoelen Moooi Design!

Sjoerd Vroonland Stoelen Moooi Design!

Ontwerper Sjoerd Vroonland heeft op de Woonbeurs Amsterdam de Young talent Pin 2011 gewonnen voor zijn verrassende stoelen!

Designer Sjoerd Vroonland Chairs - Sjoerd Vroonland Stoelen Ontwerpen op de Woonbeurs Amsterdam LEES MEER... (Foto Vroonland Design door DroomHome.nl)

Vanuit een stoelenstamboom vertaalt Vroonland stoel design klassiekers naar vernieuwende technieken. Verrassende ontwerpen die doorontworpen zijn met extra functies zoals de stoel met kapstok 'The Extention Chair', voor Moooi!

Op de Woonbeurs Amsterdam valt alles samen voor Sjoerd Vroonland en zijn stoelen, bijzondere man en dito collectie!

Design Klassiekers als Nieuw!

Het design bedrijf Vroonland bestaat uit ontwerper Sjoerd Vroonland en product ontwikkelaar Arjan Vaandrager. Rode draad binnen de collectie zijn stoelen en de vraag wat een stoel in onze tijd betekent: is een stoel puur functie of een pronkstuk dan wel beeldend verhaal, een uitdrukking van een tijdsbeeld en daarmee ook van het technische kunnen in een tijd?

Met dit uitgangspunt deconstrueert Vroonland 19e en 20 eeuwse design klassiekers en vertaalt de ambacht naar vernieuwende technieken. Vroonland ontbloot de producten en laat zien dat de ambachtelijke toegepaste techniek nog even doeltreffend en vernieuwend kan zijn. Door te kijken wat design klassiekers in hun tijd betekenen en te onderzoeken, wat voor toepassing en of uitwerking ze nu hebben, ontstaan er nieuwe inzichten en toepassingen. Dit leidt uiteindelijk tot een stamboom of evaluatie binnen de Vroonland collectie.

Designer Sjoerd Vroonland Chairs - Sjoerd Vroonland Stoelen Ontwerpen als de Extention Chair voor Moooi op de Woonbeurs Amsterdam LEES MEER... (Foto Vroonland Design door DroomHome.nl

Design Stoel 'Saddle Stool'

Geïnspireerd door de ambachtelijk gemaakte lederen fietszadels lanceert Sjoerd Vroonland 'de Saddle Stool'. Belangrijk uitgangspunt daarbij is het onderzoek naar traditionele, ambachtelijke en industriële processen.  Sjoerd Vroonland laat hier het ambachtelijk proces leer persen zien wat in deze tijd uniek is door alle high tech mogelijkheden.

“Het bereiken van het ideale comfort door middel van natuurlijke materialen is voor ons de inspiratie” aldus Vroonland.

Design Jewel 'Bronze Coathanger'

De 'Bronze Coathanger' is een prachtig interieur juweel en een stuk kunst geinspireerd op de elegante parelketting. Vroonland heeft het moderne kleerhanger design samengevoegd met de parelketting tot een hedendaags ontwerp, met een hang naar het nostalgische verleden. Volgens Vroonland kun je hem perfect ophangen met een lange spijker in de muur.


Sjoerd Vroonland Nieuwste Collectie

Designer Sjoerd Vroonland presenteerde op de Woonbeurs Amsterdam 2012 de nieuwste ontwerpen in zijn prachtige ambachtelijke collectie meubels & accessoires!

 

Sjoerd Vroonland Nieuwste Collectie Meubels & Woonaccessoires: Van Saddlestool, Extension Chair tot Pin Table & Helix Lamp op Woonbeurs Amsterdam - LEES MEER.. (Foto Sjoerd Vroonland door DroomHome.nl)

PIN Table

De PIN table is een voortborduursel op de saddle stool en zijn handcrafted uiterlijk. Elegant in zijn uitvoering door het afgeronde tafelblad en eigentijds door de vernieuwde slisverbinding geïnspireerd op de antieke houten wasknijper en zijn klemfunctie.

Helix Lamp

De Helix lamp belicht karaktereigenschappen van de traditionele werkbank als pronkstuk. De fraaie schroefverbinding maakt het mogelijk de verschillende lampenkappen in de spotlight te zetten. Door de elementen open te laten ontstaat er een heldere vormentaal wat de rode draad vormt binnen de collectie.


Google+