Dit is waar een goede bureaustoel aan moet voldoen

Dit is waar een goede bureaustoel aan moet voldoen

Werkplek inrichten met een goede bureaustoel (Foto: Lisa Fotios, Pexels  op DroomHome.nl)

Een goede bureaustoel is een erg belangrijk aspect voor jou en je werknemers. Als je een hele dag moet zitten, moet het natuurlijk ook comfortabel blijven. Daarnaast kan het werken met een verkeerde houding een negatief effect hebben op langere termijn. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. Ben jij benieuwd waar een goede bureaustoel aan moet voldoen? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Ergonomisch

Een goede bureaustoel moet een ergonomisch ontwerp hebben dat is afgestemd op de houding van het lichaam van de persoon. Dit betekent dat de stoel dat de stoel goed is afgestemd en de juiste ondersteuning voor de rug, nek en armen. Daarnaast is het ook belangrijk dat hij aanpasbaar is aan jouw individuele behoeften. Kijk naar stoelen met verstelbare rugleuningen, armleuningen en zithoogte, op deze manier kan je de stoel helemaal naar behoefte afstemmen.

Ondersteuning van de rug

Een belangrijk kenmerk van een goede bureaustoel is een goede rugondersteuning. De stoel moet een verstelbare rugleuning hebben die de natuurlijke kromming van de rug volgt en voldoende ondersteuning biedt aan de onderrug. Op deze manier zorg je ervoor dat je minder kans hebt op blessures of kwaaltjes. Daarnaast is een lendensteun ook een waardevolle toevoeging, omdat het extra ondersteuning biedt aan het gebied van de onderrug.

Zitcomfort is belangrijk

Naast het verstellen van de stoel is het natuurlijk ook belangrijk dat de stoel lekker zit. Comfort is namelijk een belangrijk aspect bij het kiezen van een bureaustoel. De stoel moet voldoende zitkussen hebben dat je lichaamsgewicht gelijkmatig verdeelt wordt en hierdoor drukpunten voorkomt. Een stoel met voldoende vulling en ademende stof kan bijdragen aan het comfort tijdens lange uren zitten.

Mobiliteit

Een bureaustoel moet gemakkelijk kunnen bewegen en draaien. Kies voor een stoel met wieltjes die soepel over de vloer rollen. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk bewegen, zodat je bijvoorbeeld gemakkelijk met je collega’s kunt communiceren. Daarnaast is het ook handig dat je dingen kunt pakken zonder van de stoel af te moeten. Hierdoor is het handig om meerdere taken uit te voeren zonder op te staan.

Duurzaam

Investeer in een bureaustoel bij bureaustoelexpert.nl van goede kwaliteit en die voor een langere tijd mee kan. Het is daarom belangrijk om te kijken naar stoelen die gemaakt zijn van duurzame materialen en dat de stoel voorzien is van stevige constructies. Een goede bureaustoel is een investering op lange termijn en moet goed genoeg zijn om een hele dag op te kunnen zitten.


Veel thuiswerken interieur & thuiswerkplek tips!

Google+