Dit zijn de laatste woontrends voor 2023!

Dit zijn de laatste woontrends voor 2023!

Woontrends 2023 – woonkamer (Foto: Vlada Karpovich, Pexels  op DroomHome.nl)

Ook zo benieuwd van wat 2023 met zich meebrengt op gebied van woontrends? Welke kleuren en woonaccessoires complementeren ons interieur in het nieuwe seizoen? Moet het roer drastisch om, of kunnen we nog even voort met ons huidige interieur? Ontdek in dit artikel wat de belangrijkste interieur stromingen zijn voor 2023.

Dé kleuren van 2023 voor je interieur

Aardse kleuren blijven belangrijk in 2023. Of het nu om grijs, beige (licht camel), bruin of mokka gaat, het interieur blijft rustig van toon. Wat wel verandert is dat het interieur niet zonder enkele heldere kleuren kan. Dit mag rood zijn, groen, of blauw: één van deze kleuren mogen opvallend maar rustig aanwezig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rode of blauwe bank, fauteuils of eetkamerstoelen. Zorg dus voor een mooie eyecatcher in een opvallende kleur.

Binnenmuren 2023

Onze muren kunnen eenvoudigweg niet meer zonder prachtig print behang. De meest opvallende, meestal natuurlijke dessins, vinden hun plek terug binnen ons interieur. Natuurlijk kies je voor één facet, of één muur die een mooi dessin behang krijgt en niet voor de hele woonkamer! Heb jij niet zoveel met behang? Geeft niets, ook de geschilderde muur is terug van weggeweest. Varieer met kleurschakeringen en verf dus niet je hele woonkamer in een tint, maar kies voor variatie binnen dezelfde kleursoort.

Woontrends 2023 – slaapkamer (Foto: Vlada Karpovich, Pexels  op DroomHome.nl)

Woonaccessoires in 2023

Wat mag écht niet ontbreken binnen het interieur van 2023? Sowieso een mooi vloerkleed bij je hoekbank. Kale vloeren, daar hebben we niets mee en oogt ook niet riant. Kies voor een vloerkleed met bloemenprint, een vloerkleed van wol of een mooi Perzisch tapijt in vale kleuren. Die laatste past perfect bij de bohemian stijl. Naast vloerkleden zijn planten, bij voorkeur gegroepeerd op krukjes, een ware must: ook in 2023!

Woontrends 2023? We houden het graag warm!

Een nieuw fenomeen in 2023 is dat we onze woning door middel van decoratieve trends ook graag zo warm mogelijk willen houden. Denk aan stevige overgordijnen; in het nieuwe jaar vind je ze overal terug, zelfs de hal wordt dit keer niet overgeslagen! Warme fleece plaids, in aardse tinten, zijn weer op onze banken en fauteuils terug te vinden. En ben jij al bekend met de prachtige infrarood panelen voor thuis? Deze ideale panelen zijn te verwerken in het plafond, maar ook als kunstwerk of spiegel plaats je ze in het interieur. Mooi en praktisch tegelijk.

Tot slot: praktische woontrends

In een rap tempo kiest men in 2023 ook voor praktische zaken als (elektrische) vloerverwarming en het nieuwe kunststof kozijn, wat dichterbij écht hout staat dan ooit en wat een extreem lange levensduur kent. Door direct te kiezen voor dubbelglas hr++ bespaart men nóg meer op energiekosten. En natuurlijk staat 2023 zelfs nog meer in het teken van zonnepanelen dan al het geval was. Zonnepanelen? We willen ze echt allemaal. Het nieuwe interieur, maar zeker de verduurzaming van onze woningen zijn de grote woontrends van 2023. 

Google+