Dit zijn dé woontrends van het voorjaar

Dit zijn dé woontrends van het voorjaar

Woontrend voorjaar: Natural Living – licht interieur met groen tinten en planten (Foto: Jaque Dias, Pexels  op DroomHome.nl)

Het voorjaar staat weer voor de deur en dat betekent dat er natuurlijk weer veel nieuwe woontrends aan zitten te komen. In deze blog zijn twee aanraders voor een compleet nieuwe woonstijl te lezen, gebaseerd op de nieuwste trends. Ook is er nog een leuke tip voor het aanpassen van een wand in huis die al voor een groot verschil kan zorgen. 

Natural living; werk met groene tinten

De eerste trend op het gebied van wonen dit jaar is de Natural Living trend. Deze trend verraadt het al in de naam, want het is een trend op het gebied van vele groene tinten met warme lichten door bijvoorbeeld een trimless spot aan te brengen. Zo kun je met de juiste verlichting een hoop doen, en spots zijn perfect doordat ze vaak verstelbaar zijn in warmte. Hierdoor kun je overdag en in de avond veranderen van sfeer, op een subtiele manier. Het vergt geen grote lichten doordat de spotjes mooi weggewerkt kunnen worden. Verder hoort er bij de Natural Living sfeer natuurlijk veel groen, dit kan als kleur op de wand of met heel veel planten. Er ontstaat in ieder geval een levendige sfeer door verschillende groentinten te combineren.

Woontrend voorjaar: lattenwand – houten wandpanelen (Foto: Philip Warp, Pexels  op DroomHome.nl)

Een lattenwand voor de sfeer en akoestiek

De tweede trend voor dit voorjaar is het maken van een lattenwand op de muur. Dit is dus een losse trend die verwerkt kan worden in jouw huis om net even een andere sfeer te krijgen. Een lattenwand bestaat uit allerlei verschillende latjes die zorgen voor een levendige wand, omdat het als het ware 3D behang is. Een lattenwand kan in een lichte houtkleur worden aangebracht, of juist helemaal wit. Een ander voordeel van de lattenwand is dat het erg goed is voor de akoestiek in huis. De latten houden namelijk veel geluid tegen en zorgen voor een warm geluid. 

Kleurrijke woontrend voorjaar: Summer Circus – kleurrijke woonaccessoires, muren en meubels  (Foto: Steph Wilson, Unsplash  op DroomHome.nl)

Ga voor kleur met deze woontrend

Een andere woontrend die kan worden doorgevoerd in het hele huis of een specifieke kamer is de woontrend ‘Summer Circus’. De naam verklapt het al een beetje, maar dit jaar zijn felle kleuren hartstikke trendy op het gebied van wonen. Kies voor mooie roze tinten, zoals een perzik kleur op de muren. Ga voor een felgele bank en een pastel groen vloerkleed; niks is te gek in dit thema. Het is natuurlijk wel mooi om de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen om wat cohesie in de ruimte te krijgen. Het resultaat is een vrolijke kamer.


Alles over de hipste woontrends, interieur kleuren in de nieuwste interieurtrends & laatste woontips!

Google+