Duurzame i-did & Stoov warmtekussens en accessoires

Limited edition i-did & Stoov warmtekussens, rugzaktas & mand

Duurzame Stoov x i-did warmtekussens (Foto: Stoov  op DroomHome.nl)

Stoov®, de Nederlandse ontwerper en producent van innovatieve Stoov warmtekussens en -dekens, heeft samen met i-did, een sociale onderneming die hoogwaardige viltstoffen maakt van gerecycled textiel, een duurzame collectie van warmtekussens en accessoires gelanceerd. De collectie bestaat uit limited edition Ploov warmtekussens in de 4 kleuren: marble grey, moss green, dune beige en stormy blue. De Stoov kussenhoezen zijn gemaakt van oude kledingstukken die een tweede leven hebben gekregen als stijlvolle en comfortabele warmtebronnen. Stoov® wil met de i-did samenwerking het begin maken van een reeks van duurzame producten met andere partners.

Duurzame Stoov warmtekussens & mand i.s.m. i-did (Foto: Stoov  op DroomHome.nl)

Duurzame i-did & Stoov warmtekussens

De collectie omvat de Ploov, een draadloos Stoov warmtekussen van 45x45 centimeter dat gebruik maakt van infrarood warmtetechnologie en draadloos op te laden is. De Ploov heeft drie warmtestanden en kan tot 9 uur lang warmte afgeven. De i-did & Stov kussenhoezen zijn waterafstotend en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Naast de Ploov heeft Stoov® ook een rugzaktas en een mand ontworpen om de kussens makkelijk mee te nemen en op te bergen. De tas en de mand zijn ook gemaakt van gerecycled vilt en hebben een stoere en natuurlijke uitstraling.

Duurzame Stoov warmtekussen rugzaktas i.s.m. i-did (Foto: Stoov  op DroomHome.nl)

Stoov x i-did warmtekussens: vriendelijk voor mens en milieu

De samenwerking tussen Stoov® en i-did is gebaseerd op een gedeelde visie voor een duurzamere planeet. Beide bedrijven willen de hoeveelheid textielafval verminderen en de CO2-uitstoot en het waterverbruik besparen door oude kleding te hergebruiken. Het vilt dat i-did maakt, wordt gemaakt van oude uniformen van Defensie, KLM en consumenten. Door het textiel te versnijden en vervezelen ontstaat er een nieuw materiaal dat weer tot garen gesponnen kan worden. Het vilt is van hoge kwaliteit en heeft een unieke kleur en textuur. Door het vilt te combineren met de warmtekussens van Stoov® ontstaan er producten die niet alleen duurzaam, maar ook mooi en functioneel zijn. Meer informatie: nl.stoov.com


Google+