Een Donker Scandinavisch Interieur

Een Donker Scandinavisch Interieur

Donker Scandinavisch interieur – Grijs en zwarte bank, bijzettafel, wanddecoratie en lampen. (Foto Straluma  op DroomHome.nl)

Wellicht ben je een beetje in de war door de titel. Een Scandinavisch interieur staat namelijk juist bekend om de lichte en frisse kleuren. Een hele witte basis met natuurlijke elementen. Toch is er sinds kort een nieuwe variatie op deze populaire trend gekomen: het Scandinavische interieur met donkere kleuren.

Scandinavisch met donkere elementen
De witte muren verdwijnen niet helemaal bij deze nieuwe stijl. Hierboven zie je duidelijk dat de basis nog vrij licht is. Het geheel oogt alleen veel stoerder en zwaarder door alle donkere elementen. Normaal zou je veel pastelkleuren terugzien in een Scandinavische woonkamer. In dit geval is er juist gekozen voor een donkere bank, donkergrijze gordijnen en zelfs een zwarte deur. Het contrast van de heldere witte muur en de donkere inrichting maakt het heel interessant.

Donker Scandinavisch interieur – Wit en grijze muren en glazen lampen. (Foto Straluma  op DroomHome.nl)

Minimalistische verlichting tegen een grijze muur
De verlichting van deze stoerdere versie van de Scandinavische stijl is vrijwel hetzelfde gebleven. Je ziet nog steeds de minimalistische metalen, stalen en glazen hanglampen. Door de muren in een donkere kleur te verven, valt de verlichting nog meer op.

Donker Scandinavisch interieur – Betonlook behang en accessoires van natuurlijke materialen. (Foto Straluma  op DroomHome.nl)

Stoer met natuurlijke materialen
De donkere kleuren gaan ook geweldig samen met natuurlijke materialen. Als je al een lichte Scandinavische basis hebt, hoef je maar een paar kleine aanpassingen te maken. Geef de muur in de zithoek een donkere kleur of een stoer behangetje met betonlook. Kies voor een accentkleur die je in een aantal accessoires terug laat komen (op de bovenstaande afbeelding is dat de kleur groen) en laat de rest voor wat het is. Een mand en vloerkleed van natuurlijk materiaal staat er juist leuk bij!

Donker Scandinavisch interieur – Donkergroen, donkergroen en zwart kleur op de muur en op accessoires als kunst en lampen. (Foto Straluma  op DroomHome.nl)

Durf te kiezen voor zwarte elementen
Donkergrijs en donkergroen zijn gave kleuren, maar ook zwart is een geweldige keuze. In eerste instantie lijkt het misschien vrij heftig. Toch geeft deze diepe kleur juist een knusse sfeer aan de ruimte. Geef een kleine muur of een stukje van de wand een likje zwarte verf. Laat de kleur ook terugkomen in een lamp, kunst aan de muur of wat kleine woonaccessoires. Mix dit met een lichte houten vloer, witte stoelen en een vrolijke gele fauteuil als tegenhanger.

Donker Scandinavisch interieur – Donkerblauw, zwart en grijs kleur in de slaapkamermuur met simpel nachtkastje en eenvoudige lampen. (Foto Straluma  op DroomHome.nl)

Rustgevende sfeer in de slaapkamer
Alle donkere kleuren bij elkaar kunnen een hele rustgevende sfeer creëren. Dat is natuurlijk perfect voor de slaapkamer! Combineer zwart met donkerblauw en grijs voor een stijlvolle afwisseling. Op deze manier komt er wat meer diepte in de kamer. Maak het geheel af met eenvoudige lampen en een simpel nachtkastje.

Google+