Een Industrieel Interieur Creëer je Zo - 5 Tips

Een Industrieel Interieur Creëer je Zo - 5 Tips

Tips voor een industrieel interieur: Apart bloemen stilleven MEGAWALL vloerkleed (Foto MEGAWALL  op DroomHome.nl)

Foto: MEGAWALL vloerkleed

Een industrieel interieur ziet er zo nonchalant uit, maar het is een stijl die zeer bewust is gekozen en waar de meubels en accessoires met veel liefde bij elkaar verzameld zijn. Denk daarbij aan robuuste tafels en lampen, maar ook aan stoere designs voor in de keuken en badkamer. Aparte vintage items krijgen een prominente plek in de industriële inrichting. Soms met een Scandinavische twist en anders weer in een luxe look. De volgende 5 tips zijn zeker iets voor jou!

Tips voor een industrieel interieur: NAHKA loungematten en baksteen muur (Foto NAHKA  op DroomHome.nl)

Foto: NAHKA loungematten

1 - Industriële materialen
Terug naar de basis-materialen is het huiskenmerk van een industrieel interieur. Ruw en onbewerkt ogen de materialen als steen, beton, (gerecycled) hout, staal, glas. Ook met leer en vilt houtresten wordt gewerkt om deze look door te voeren in de inrichting van het huis. Leren loungematten bijvoorbeeld geven een echte laid back sfeer aan de woonkamer.

Tips voor een industrieel interieur: De Bommel Meubelen Table.Lab Livingstone tafel (Foto De Bommel Meubelen  op DroomHome.nl)

Foto: De Bommel Meubelen Table.Lab tafel Livingstone

2 - Industriële tafels
Heerlijk onbezorgd genieten van het leven en elkaar, dat straalt de industriële woonstijl uit. Uren natafelen en keuvelen aan een grote houten tafel, die tegen heel wat stootjes kan, is ieders favoriete bezigheid. Debommelmeubelen industriele tafels zijn ontworpen naar de nieuwste trends en helemaal geproduceerd in eigen beheer. Zowel het houten blad als de stalen poten en frames van de tafel kun je op maat bestellen.

Tips voor een industrieel interieur: De Bommel Meubelen Table.Lab Cliff tafel (Foto De Bommel Meubelen  op DroomHome.nl)

Foto: De Bommel Meubelen Table.Lab tafel Cliff

De Bommel selecteert zelf de bomen, waardoor de eikenhout tafel (notenhout, teak, mangohout en kersenhout is ook mogelijk) van de allerbeste kwaliteit is.

Tips voor een industrieel interieur: Houten hapjesplank, vijzel en andere keukenaccessoires (Foto Pixabay.com, Free-Photos  op DroomHome.nl)

Foto: Pixabay.com, Free-Photos

3 - Industriële keuken
Donkere kleuren, hout, steen en beton zie je steeds meer verwerkt worden in het industriële keukenontwerp. Een mooi contrast wordt er gecreëerd met mat zwarte lage ladekasten en hoge keukenkasten met houtdecor. De gebruikte accessoires ademen dezelfde sfeer uit, wat je terug ziet in steengoed servies en houten hapjesplanken. Ik stuitte laatst op een geweldig project waar o.a. bomen uit het Amsterdamse Vondelpark of de Rotterdamse Coolsingel een tweede leven krijgen als stadsplank en happenplank. Super idee!

Tips voor een industrieel interieur: Jee-O badkamer serie Soho (Foto Jee-O  op DroomHome.nl)

Foto: Jee-O badkamer serie Soho

4 - Industriële badkamer
De laatste jaren gaan we voor het ultieme wellness gevoel in de badkamer. Dus je begrijpt, in de badkamer in de industriële stijl vind je geen Spartaanse toestanden als roest op de kranen en kapot emaille in de badkuip. Het sanitair als de kranen en douchekoppen, van nu, hebben stoere koppen en knoppen die zo uit een ketelfabriek kunnen komen. Een robuust uiterlijk (chroom, rvs en zwart kleur),  maar comfortabel in gebruik.

Tips voor een industrieel interieur: Industriële lampen (Foto Pixabay.com, Free-Photos  op DroomHome.nl)

Foto: Pixabay.com, Free-Photos

5 - Industriële lampen
Je hebt ze al in de eerdere foto’s gezien: de lampen met een industrieel uiterlijk qua vorm, materiaal en kleur. We kunnen niet allemaal lampen hebben die werkelijk in een fabriek hebben gehangen of in een fotostudio hebben gestaan. Industriële verlichting kenmerkt zich door het strakke functionele design, staal/ijzer als gebruikt materiaal en de kleuren zwart en grijs met een matte finish.

Ik sluit de deur. Bedankt voor het lezen!

Google+