Een Woning Voor Alle Seizoenen

Een Woning Voor Alle Seizoenen

Winter interieur woonaccessoires (Foto Joanna Kosinska, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Ieder seizoen is anders en ieder seizoen vraagt weer om een specifieke inrichting. Waar in de zomer alle ramen en deuren open kunnen, moet in de winter alles juist gesloten blijven. Met deze tips maak je je huis klaar voor alle seizoenen, het hele jaar door!

Raamdecoratie Multishade Facette Eclips Duo rolgordijn, duorolgordijn (Foto Duorolgordijn.eu  op DroomHome.nl)

Verduisteren
In de zomermaanden kan het zonlicht verblinden, in de wintermaanden kan een donkere ruimte sfeer bieden. Om de lichtinval ieder seizoen optimaal te maken, ga je voor verduisterende duo rolgordijnen. Met een rolgordijn kun je de lichtinval helemaal naar eigen hand zetten. Half verduisteren om lichtinval op de televisie te voorkomen, of juist helemaal verduisteren tijdens de zomermaanden in de slaapkamer om een goede nachtrust te garanderen. Je kan de rolgordijnen gemakkelijk online bestellen bij bijvoorbeeld duorolgordijn.eu, op die manier hoef je er niet eens de deur voor uit! Je kan hier kiezen uit twee collecties. Kies zelf soort en kleur cassette en maar liefst uit zes modellen rand afwerking! Zo vind je gegarandeerd een rolgordijn dat bij jouw interieur past. Ideaal op slaapkamer, kantoor en als zonwering.

Winter interieur met openhaard en kaarsen (Foto Nordahage, Pinterest  op DroomHome.nl)

Pinterest, Nordahage

Open haard
Of je nu een echte functionele open haard hebt (je weet wel, zo eentje met haardvuur) of een sfeerhaard; een open haard biedt een enorme dosis sfeer tijdens de herfst- en wintermaanden. Maar ook in de zomermaanden is het een echte eyecatcher in je woning. Je kan de haard mooi decoreren om er een waar pronkstuk van te maken. Maak bijvoorbeeld een kaarsenplateau in je faux sfeerhaard om een haardvuur te imiteren; leuk voor ieder seizoen!

Filament lampen (Foto Erol Ahmed, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

De juiste verlichting
Draag zorg voor de juiste verlichting het hele jaar door. Waar je in de zomermaanden wellicht minder kunstmatige verlichting nodig hebt, komt dit tijdens de wintermaanden juist wel weer van pas. Ga voor een verlichting die bij je interieur en wensen past. Een leeslampje op de slaapkamer bijvoorbeeld, LED-strips in de keuken of sfeervolle vloerlampen in de woonkamer. Zo kun je het hele jaar door, ook tijdens regenachtige zomerdagen, je huis sfeervol verlichten. Ook geld besparen? Ga dan voor LED verlichting. Een levensduur van zo’n 30 jaar en de vele duurzame pluspunten maken dit de ideale geld besparende investering!

Zen tuin – Tuin voor alle seizoenen (Foto Pepe Nero, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Seizoenstuin
Af en toe is er niets zo fijn als genieten van de frisse buitenlucht in je achtertuin. Maak ook deze luxe beschikbaar voor alle seizoenen. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kun je namelijk heerlijk buiten genieten. Laat bijvoorbeeld een professionele overkapping bouwen, of ga zelf aan de slag! Welke draai je het ook geeft, je tuin is er om er in ieder seizoen van te kunnen genieten!

Google+