Geef jouw huis in deze drie stappen het ultieme hotelgevoel

Geef jouw huis in deze drie stappen het ultieme hotelgevoel

Hotelgevoel in huis van hotel look badkamer en slaapkamer tot buitenspa (Foto: Ralph Kayden, Unsplash  op DroomHome.nl)

Wat heerlijk: een nachtje in een hotel. Zou je dat wel elke dag willen? Ga dan snel aan de slag. Wij geven je hier enkele tips waar je in een handomdraai het hotelgevoel in huis haalt. Van de badkamer tot de tuin. Klaar voor?

Heerlijk badderen

Laten we beginnen bij de kamer waar je het meeste tot rust komt, of tot rust hoort te komen. Dat is natuurlijk de badkamer! Betrap jij jezelf erop dat je standaard kiest voor een hotelkamer met vrijstaand bad? Lekker luieren na een lange dag en jezelf onderdompelen in snoeiheet bad met overal heerlijk geurende zeepsop. Dát is pas genieten! Heb jij ruimte in je badkamer voor een nieuw bad? Investeer dan nu in een prachtig bad. De badkamer wat krap? Haal dan de architect in je naar boven en kijk of je bijvoorbeeld in de kledingkamer nog een hoek vrij hebt. Zo’n vrijstaand bad kun je verrassend genoeg makkelijk kwijt. Hoe gaaf is dat? Bij menig badkamer make-over plaatst men tegenwoordig zo’n bad, dus ga voor jouw hotel-look mee in deze trend. Verder kun je jezelf heerlijke zeepjes cadeau doen, extra zachte handdoeken inslaan en mooie decoratie aan de muur hangen en bijpassende kranen installeren.

Slaap als in een hotel

Een hotelkamer bestaat in de meeste gevallen natuurlijk puur uit een mooi aangeklede slaapkamer. Om je huis tot een hotel om te toveren, werkt het dan ook om hier te beginnen. Met een lading extra kussentjes, een superzacht dekbed en een mooie plate voor daar overheen kom je al een heel groot eind. Maar wat te denken van een gouden dienblad op wieltjes waar je een extra koffiezetautomaat op zet? Zo zet jij ‘s ochtends voordat de dag écht begint al lekker een kopje koffie, gewoon in de slaapkamer! Bij voorkeur kies zo’n rijdend dienblad in bijvoorbeeld een gouden kleur: chiquer dan chique. Daarnaast hangt in menig hotelkamer een televisie aan de wand: heb jij die ook al? Maak van je slaapkamer een hotelkamer en hang er eventueel eentje op!

Zoals een spa

Je kent ze vast wel: de hotels waarbij een spa gebouwd is. Een heel buitengebied om zen te worden. Deze inspiratie kun je ook voor jouw tuin gebruiken. Haal de Ibiza-look in huis met vrolijke parasolletjes, kussentjes en bamboe-meubels. Ooit gedroomd over een jacuzzi? Maar niet de (financiële) ruimte? Tegenwoordig zijn er ook meer voordelige opblaasbare jacuzzi’s beschikbaar. Hetzelfde effect als in een spa, maar dan voor een stuk minder geld. Perfect, toch?

Hopelijk kun jij je huis met deze tips net wat meer en vooral chiquer aankleden zodat je de hotelsfeer in huis haalt. Geniet ervan!

Google+