3x Shutters: Hout, Polywood En Aluminium

3x Shutters: Hout, Polywood En Aluminium

Shutters (Foto Max Pixel FreeGreatPicture.com  op Droomhome.nl)

Beeld: Max Pixel

De lente is begonnen en de dagen blijven langer licht. Dit bekent meer zon, licht en warmte in huis. Wat kun je doen om deze warmte tegen te gaan? Shutters laten plaatsen. Deze hebben naast warmte bestrijding, functies als inbraakpreventie en het verhogen van je privacy. Benieuwd wat de mogelijkheden voor shutters zijn? Lees mee!

Waarom is de keuze voor shutters een goede optie?
Shutters zijn luiken met verstelbare, horizontale latten om zo de hoeveelheid zonlicht in huis te bepalen. Zo kun je zelf de mate van zonlicht reguleren. Deze latten worden ook wel lamellen genoemd. De doelen van shutters zijn naast de zon weren en een plaatje om naar te kijken. Shutters zijn de meest charmante vorm van zonwering. Je plaatst ze binnen of buiten. Daarnaast zijn shutters verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, polywood en aluminium. Deze 3 soorten shutters lichten we hieronder toe.

1. Binnen shutters & hout
Voor binnen shutters wordt het materiaal hout het meest gebruikt, voornamelijk voor het verduisteren van de woon- of slaapkamer.De shutters van hout zijn ook zeker een charmante toevoeging aan het interieur, omdat ze een natuurlijke en sfeervolle uitstraling hebben. De meeste shutters van hout worden van lindenhout gemaakt, maar andere houtsoorten als vurenhout of red cedar zijn ook een mogelijkheid. Lindenhout is zacht hout, makkelijk te bewerken en heeft een witgele kleur. Vurenhout is even sterk als lindenhout en heeft een geelbruine kleur. Red cedar heeft een lange levensduur tot wel 50 jaar en in het hout bevindt zich een grote kleurvariatie van licht tot donkere banen.

2. Binnen shutters & polywood
Shutters van hout zijn niet aan te raden in een vochtige ruimte, zoals de badkamer. Het materiaal van de shutters moet dan vochtbestendig zijn. In vochtige ruimtes is het materiaal polywood perfect, want dat is isolerend en vochtbestendig. Polywood is een kunststof materiaal, maar heeft de uitstraling van echt hout. Ze zijn duurder dan de shutters van hout.

3. Buiten shutters & aluminium
Shutters zijn geschikt voor zowel binnen als buiten, maar uiteraard zit er wel verschil in het soort materiaal. Buiten hoort een sterk materiaal dat bestand is tegen heftige weersomstandigheden en met de mogelijkheid om bijvoorbeeld voor de buitenramen, terrasoverkapping of serre-zonwering geplaatst te worden. Een sterk materiaal dat vaak buiten wordt gebruikt is aluminium. Aluminium geeft een moderne en strakke uitstraling en heeft meerdere functies; naast zonwering, zoals: inbraakpreventie of om stormschade te voorkomen.

Google+