De 10 Voordelen van Lamellen

De 10 Voordelen van Lamellen

10 Voordelen van lamellen als zonwering en raamdecoratie. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Lamellen is als zonwering in jaren niet meer zo populair geweest als nu. Niet alleen de vele mogelijkheden in materialen, kleuren en dessins, maar ook de steeds grotere raampartijen in de woningen, maken van lamellen een  gewilde vorm van raamdecoratie. Hoe zit het nou eigenlijk precies met die lamellen en wat zijn de voordelen ervan? Als je bij lamellen alleen aan de raambekleding van een kantoor denkt, dan wordt het nu echt tijd om door de volgende 10 punten te browsen.

1 – Lamellen doen hun werk als zonwering uitstekend. Door het eenvoudig draaien van de lamellen (tot 180 graden) met een stang of koord, kun je gemakkelijk de hoeveelheid licht en privacy bepalen. Transparante stoffen filteren de zon op een prettige manier. PVC en aluminium verticale jaloezieën zorgen voor een totale verduistering in de slaapkamer en gameroom.

2 – Als echte raamdecoratie zijn lamellen door de verschillende materialen als stof, PVC en aluminium, met daar aan toegevoegd de eigentijdse kleuren, meerdere breedtes en de verrassende prints, een belangrijk onderdeel van de stoffering van een woning. Voor iedere gewenste woonstijl en interieursmaak zijn er lamellen. De stoffen verticale jaloezieën in zachte natuurlijke kleuren blenden perfect in een landelijke interieur. Aluminium lamellen geven de loft inrichting een luxe look die je graag wil uitstralen.

3 – Grote ramen zie je tegenwoordig niet alleen meer bij kantoren. ‘Hoe meer glas, hoe beter’ is het motto in de woningbouw. Juist lamellen zijn perfect om vele meters raam te voorzien van zonwering. Vergeet hierbij ook de schuifpuien en schuifdeuren niet.

4 – Zelfs voor ramen met een afwijkende vorm kunnen lamellen hangen. Zie bovenstaande foto waar de ramen in een punt samenkomen.

5 – Verticale lamellen zijn eenvoudiger in de schoonmaak. Het stof hoopt zich minder op dan bij horizontale jaloezieën. Gordijnen zijn stofnesten vergeleken bij lamellen. PVC en aluminium lamellen kun je met een (vochtig) doekje afnemen. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen en huisdieren. De stoffen lamellen kun je voorzichtig reinigen met een zachte borstel en lauw water.

6 – Een kamer lijkt hoger door de verticale richting van lamellen. Hang je ze aan het plafond dan is het effect nog groter.

7 – Voor vochtige ruimtes als de badkamer, keuken en bijkeuken zijn de PVC en aluminium versie van lamellen ideaal.

8 – Eigenlijk een heel belangrijk voordeel, waar je nooit over leest: de opzij geschoven lamellen nemen heel weinig ruimte in. Vooral bij hele brede ramen is het geweldig dat er zo heel weinig uitzicht verloren gaat.

9 – Een deco-dingetje: Heb je er wel eens aan gedacht om lamellen als roomdivider in de woonkamer of slaapkamer en badkamer en suite te hangen?

10 – Als laatste: Lamellen zijn een voordelige vorm van raamdecoratie.

Google+