Design Vouwgordijnen van Scholten & Baijings

Design Vouwgordijnen van Scholten & Baijings

Raambekleding: Design Vouwgordijnen voor Dakramen, Velux Colour Collection Ontwerp Scholten & Baijings - MEER Raamdecoratie... (Foto Velux  op DroomHome.nl)

Hoe je je kleedt gaat tegenwoordig net zoveel over het maken van een persoonlijk statement als om functionaliteit. Hetzelfde geldt voor de manier waarop we onze woning aankleden en inrichten.

Dankzij vele innovatieve ontwerpers, worden alledaagse objecten omgezet in aantrekkelijk ontwerpen die een statement kunnen maken. Nu is het tijd om ook in raamdecoratie deze radicale verandering teweeg te brengen. Door de samenwerking met het internationaal geprezen ontwerp duo Scholten & Baijings, combineert de VELUX Groep zes prachtige en uniek ontworpen stoffen uit de Colour Collection by Scholten & Baijings met de introductie van een nieuwe productcategorie; vouwgordijnen voor dakramen.

In 2011 creëerde de wereldberoemde ontwerper Karim Rashid een collectie van kleurrijke verduisterende rolgordijnen voor de VELUX Groep. In 2015 ziet een andere belangrijke samenwerking het licht. De Colour Collection by Scholten & Baijings voor de nieuwste productgroep voor dakramen; vouwgordijnen. Het ontwerp neemt raamdecoratie mee naar een nieuwe, decoratief niveau terwijl er wordt gespeeld met licht, vormen en kleuren. Daarom is het de perfecte creatieve match met de in Amsterdam gevestigde ontwerpers Stefan Scholten en Carole Baijings.

Als ontwerp duo Scholten & Baijings vieren ze in 2015 hun vijftien jarig bestaan. In die periode werkten ze voor bedrijven als Pastoe, Thomas Eyck, HAY en Georg Jensen en kregen ze internationaal erkenning voor hun grafische ontwerpen die lichteffecten, opvallende fluorescerende kleuren en rijk bewerkte details combineren. Ditzelfde design-DNA is de kern van hun VELUX Colour Collection, wat elk vouwgordijn tot een functioneel kunstwerk maakt.

In tegenstelling tot andere raamdecoratieproducten voor dakramen, zijn de vouwgordijnen gemaakt van een rijke, zachte stof met de mogelijkheid en de flexibiliteit om deze op iedere manier die je wilt te positioneren. De vouwgordijnen dimmen niet alleen het daglicht, maar zijn ook eenvoudig af te stemmen op de rest van het interieur, of nou gekozen wordt voor plastisch, minimalistisch of grafisch.

Raambekleding: Design Vouwgordijnen voor Dakramen, Velux Colour Collection Ontwerp Scholten & Baijings. (Foto Velux  op DroomHome.nl)

Geïnspireerd door de Natuur en Individueel op Maat
Toen de VELUX Groep Scholten & Baijings benaderde met het idee om een collectie voor het nieuwe vouwgordijn te ontwerpen, dachten ze gelijk aan de integratie van het licht in het ontwerp. Uiteraard gebruiken we gordijnen om het licht te dimmen of te blokkeren, maar daglicht is voor ons ook van vitaal belang en zorgt voor schoonheid en verandering in een ruimte. Daglicht is gedurende de dag nooit hetzelfde. Dus nam Scholten & Baijings het veranderende licht in de ochtend, middag of avond als inspiratie en creëerde zes afzonderlijke dessins voor hun Colour Collection. Drie kleuren met licht-blokkerende stof en drie met lichtdoorschijnende stof, die elk de natuurlijke kleuren van het ochtend grijs, het hemelsblauw in de middag tot het avondrood.

Elk dessin in ware Scholten & Baijings stijl, met als handtekening een vleugje neon. Daarnaast worden alle stoffen individueel gesneden. Dit betekent dat geen twee producten hetzelfde zijn en dat de dessins zich anders openbaren, afhankelijk van hoe ze zijn gesneden. Als extra decoratief detail wordt het dessin bij de doorschijnende stoffen, geprojecteerd op de muur wanneer het zonlicht er doorheen komt, waarmee het dessin veranderd in een stuk eigen kunst van de natuur. Bron: Velux.nl - Groot gordijnen & raambekleding overzicht.

Google+