Deze typen rolgordijnen zijn perfect in de slaapkamer

Deze typen rolgordijnen zijn perfect in de slaapkamer

Perfecte rolgordijnen slaapkamer: verduisterende rolgordijnen, lichtdoorlatende rolgordijnen en screengordijnen (Foto Max Vakhtbovych, Pexels.com  op DroomHome.nl)

De raambekleding in de slaapkamer is erg belangrijk. Je brengt namelijk ontzettend veel uren door in deze ruimte en er is nogal een gebruiksaanwijzing nodig als het aankomt op de perfecte slaapomstandigheden. Zo wil je het natuurlijk niet te licht hebben, anders kun je niet goed in slaap komen. Daarnaast mag het ook niet te warm zijn, want dan zal je erg onrustig slapen en wellicht veel dromen. Tot slot wil je er misschien overdag wel wat daglicht hebben, maar niet direct in de schijnwerpers staan. Kortom, voldoende wensen om rekening mee te houden. We zetten graag de perfecte rolgordijnen voor in de slaapkamer voor jou op een rijtje.

Verduisterende rolgordijnen

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste, namelijk de hoeveelheid licht in een slaapkamer. De ene persoon kan prima wat licht in de ruimte hebben terwijl ze slapen, maar iemand anders wil het volledig verduisterd hebben. Met verduisterende rolgordijnen maak je het lekker donker in de kamer en zorg je voor ontzettend veel privacy. Je hoeft je geen zorgen te maken om kieren waar licht doorheen komt, want met een rolgordijn op maat heb je hier helemaal geen last van! Je kunt deze vinden met allerlei leuke patronen voor bijvoorbeeld de kinderkamer, maar ook in een effen kleur voor meer rust op je eigen slaapkamer.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Ben je fan van zware gordijnen in de slaapkamer met luxe stoffen, maar wil je af en toe ook nog wat licht in de kamer? Dan kun je de ramen dubbel bekleden met zowel mooie, verduisterende gordijnen en lichtdoorlatende rolgordijnen. Zo is de kamer lekker donker in de nacht, maar kun je overdag de gordijnen openslaan en het daglicht binnen laten. Een groot voordeel hiervan is dat je niet direct in het zicht staat en je dus prima kunt omkleden met wat daglicht erbij. Lichtdoorlatende rolgordijnen schijnen iets door, maar zo weinig dat ze jou echt niet zullen zien staan in je ondergoed.

Screengordijnen

Screengordijnen zijn ideaal om de temperatuur in de kamer te controleren. Voornamelijk in de zomer is dit erg belangrijk, omdat het nog wel eens erg warm kan worden als de zon de gehele dag op jouw raam staat. Met screen rolgordijnen zit je dan goed, want deze houden veel van de warmte van de zonnestralen tegen. Hierdoor blijft jouw slaapkamer lekker koel, zonder dat je direct een airco hoeft neer te zetten die ontzettend veel energie slurpt.

Google+