Duurzaam wonen met Duette® gordijnen

Duurzaam wonen met Duette® gordijnen

Duurzaam wonen: Duette gordijnen, ook voor kiepramen (Foto: Rolgordijnwinkel.nl  op DroomHome.nl)

Duurzaam wonen staat hoog op de agenda. Zeker nu de prijzen voor energie en gas hoger zijn dan ooit. Om duurzaam te wonen hoef je tegenwoordig niet direct te kijken naar dure opties, zoals zonnepanelen of een warmtepomp.

Wat veel mensen niet weten, is dat raamdecoratie ook kan bijdragen aan duurzamer wonen. Vandaag in de schijnwerpers: Duette® gordijnen!

De unieke vorm van Duette® gordijnen

Duette® gordijnen herken je aan de unieke vorm. Deze raamdecoratie bestaat namelijk uit twee lagen stof. Aan de zijkant zie je dit duidelijk terug in de vorm van een harmonica. In vergelijking met andere vormen van raamdecoratie rolt de stof niet op of af, maar vouwt zich op en weer uit bij het bedienen. Dat maakt Duette® gordijnen heel stijlvol en speels tegelijk!

Wat maakt een Duette® gordijn nu zo duurzaam?

Nu vraag je je misschien af: wat maakt zo’n Duette® gordijn nu zo duurzaam? Het duurzame zit het hem in de dubbele laag stof. Tussen de twee lagen stof blijft lucht hangen. Dit vormt een barrière waardoor de warme lucht, die je in het najaar stookt, niet via je ramen kan ontsnappen. Andersom geldt: als het buiten warm is, houdt de lucht in de dubbele laag stof de hitte juist buiten.

Duurzaam wonen: Duette gordijnen in vele moderne kleuren verkrijgbaar (Foto: Rolgordijnwinkel.nl  op DroomHome.nl)

Veel mensen weten niet dat je tot wel 30% aan warmte verliest via kale ramen. De isolerende factor van deze raamdecoratie zorgt er dus voor dat je ‘s winters minder hard hoeft te stoken en ‘s zomers minder energie kwijt bent met het verkoelen van je woning. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Een speelse opstelling dankzij de Top Down Bottom Up bediening

De duurzame factor van Duette® gordijnen is niet het enige wat deze vorm van raamdecoratie zo stijlvol maakt. De Top Down Bottom Up bediening zorgt er ook voor dat je je gordijn op elke gewenste hoogte kunt hangen. Bij Top Down Bottom Up bediening wordt je Duette® gordijn tussen twee koorden gespannen die de stof op zijn plek houden. Door middel van een bedieningsketting of handgrepen kun je de raamdecoratie vervolgens bedienen.

Duurzaam wonen: Duette gordijnen in de badkamer door de vochtbestendige stof (Foto: Rolgordijnwinkel.nl  op DroomHome.nl)

Deze bediening biedt je de vrijheid om de stof op elke gewenste hoogte te hangen. Rustig wakker worden met de ochtendzon, zonder direct in te leveren op privacy? Laat de stof aan de onderkant hangen en laat aan de bovenkant van je raam licht binnen. Veel natuurlijk licht in huis, zonder al te veel warmte te verliezen? Plaats het Duette® gordijn in het midden van het raam, zodat er voldoende natuurlijk licht aan de boven- en onderzijde van je raam kan binnenkomen.

Meer weten over deze vorm van raamdecoratie of online samenstellen? Bekijk de mogelijkheden op www.rolgordijnwinkel.nl.

Google+