Eenvoudig de rolluiken bedienen met de Somfy afstandsbediening

Eenvoudig de rolluiken bedienen met de Somfy afstandsbediening

Rolluiken bedienen met Somfy afstandsbediening (Foto op DroomHome.nl)

Het is natuurlijk mogelijk allerlei technische details en ontwerp procedures uit te leggen over de Somfy afstandsbediening. Maar waar het eigenlijk om gaat is het ultieme gebruiksgemak ontworpen voor nu en in de toekomst waardoor zaken als rolluiken, garagedeuren, verlichting, climate-control en dergelijken in een handeling op afstand te controleren zijn. Het gebruik van dit systeem, dat ook de Somfy afstandsbediening aan kan sturen, geleverd met de aanschaf van specifiek hiervoor ontwikkelde rolluiken, introduceert een hele nieuwe dimensie binnen het Smart Home aanbod.

Unieke aansturing door ultramoderne technologie

De Somfy afstandsbediening op zich is al een stap in de toekomst. Deze afstandsbediening heeft de mogelijkheid de motoren van de rolluiken, uitgerust met de ultra moderne technologie van Somfy IO, afzonderlijk van elkaar te bedienen. Dit zorgt ervoor dat alles volledig naar je persoonlijke voorkeuren ingesteld kan worden en je keuzes kunt maken wat je wilt activeren en wat niet.

De Somfy afstandsbediening is weliswaar alleen in huis te gebruiken maar door de bijgeleverde app is het mogelijk ook wanneer je niet thuis bent de werking van de rolluiken te regelen. Het is een prettig idee controle over je huis te hebben zelfs wanneer je er niet bent. De app is te gebruiken op je telefoon, tablet of een PC en geschikt voor zowel Android als Apple.

Rolluiken bedienen met Somfy Smart home systeem (Foto op DroomHome.nl)

Het Smart Home systeem

Door de IO technologie in de rolluiken en de Somfy afstandsbediening is de afstandsbediening te koppelen aan de Somfy Tahoma Box met IO home control. De toepassingsmogelijkheden concentreren zich niet alleen op de rolluiken maar zijn er ook voor terras zonwering, raamdecoratie of gordijnen, verlichting, buitenjaloezie of zelfs de garagedeur. Door de verregaande automatisering kunnen al deze voorzieningen, waaronder dus de Somfy afstandsbediening, apart of in samenhang met elkaar bediend worden. Je kunt ze helemaal naar jouw persoonlijke leefstijl instellen en er een eigen tijdsschema aan hangen wanneer je dat prettig vindt. Een voorbeeld is het sluiten van de rolluiken wanneer de zon schijnt of het openen ervan als het ochtend wordt. Heb je beveiliging toegepast dan kun je via dezelfde Somfy Tahoma Box en bijbehorende app het huis in de gaten houden middels de geplaatste sensoren en camera's.

Vooruitstrevende technologie

De werking van de rolluiken gecontroleerd door de Somfy afstandsbediening opgenomen in de Somfy Tahoma Box is intuïtief aan te sturen op ieder moment, ongeacht waar jij je bevindt. De box werkt samen met toonaangevende merken als Apple Homekit, Philips HUE, Velux dakramen, Danfoss Thermostaat kranen, Hitachi airconditioning en bijvoorbeeld Google Assisent naast onder andere Sonos Home Sound System. Met een handeling kunnen verschillende systemen tegelijkertijd bediend worden.

Door toepassing van deze vooruitstrevende IO technologie in de rolluiken die op hun beurt weer te koppelen zijn aan het IO homecontrol systeem worden de ultramoderne toepassingen in huis weer completer gemaakt. Niet alleen in huis maar ook buitenshuis ben je nu verzekerd van een stukje extra veiligheid en gebruiksgemak.

Het comfort met slechts een handeling alle belangrijkste systemen in, aan en om het huis te kunnen controleren geeft niet alleen een comfortabel gevoel van luxe. Het gunt je ook een blik in de toekomst waarvan jij nu al een stuk in eigen handen hebt.

Google+