Elektrisch + verduisterend: VELUX buitenzonwering houdt de warmte buiten!

Elektrisch + verduisterend: VELUX buitenzonwering houdt de warmte buiten!

Integra elektrische Velux buitenzonwering verduisterend en warmtewering (Foto Velux op DroomHome.nl)

Met oplopende temperaturen stijgt ook de kans op opwarming van je woning en neemt de kans op gezondheidsrisico’s toe. Door overdag ramen en zonweringen dicht te houden en ’s nachts als het afkoelt, de ramen te openen, blijft je woning aangenaam koel.

Met goede zonwering kan de opwarming bijna volledig worden voorkomen, omdat de zonnestralen worden tegengehouden voordat deze het glas raken. De nieuwe elektrisch bedienbare VELUX INTEGRA® verduisterende buitenzonweringen combineren effectieve warmtewering met verduistering voor een goede nachtrust.

Altijd een prettige temperatuur in huis met Velux Integra buitenzonweringen

Om de temperatuur in huis te beperken, is het belangrijk om de inval van zonlicht te voorkomen met behulp van zonwering. Dit geldt zeker bij goed geïsoleerde woningen. “De VELUX verduisterende buitenzonwering is nieuw in ons warmtewerende assortiment. Ze reduceren zonnewarmte op het dakraam tot wel 85% en verduisteren voor 99%. De nieuwe verduisterende buitenzonweringen hebben hetzelfde nieuwe design als de overige VELUX INTEGRA® buitenzonweringen en rolluiken. Het verbeterde ontwerp integreert perfect op het dakraam, werkt op zonne-energie en is op afstand bedienbaar met een vooraf in de fabriek gekoppelde wandbediening. Hierdoor is de zonwering door iedereen snel en eenvoudig te monteren en bedienen. De snellere en stillere motor zorgt voor nog meer wooncomfort,” vertelt Jolanda de Gooijer, Product Group Manager bij VELUX Nederland.

Integra automatische Velux verduisterende buitenzonwering - verduisterend en warmtewerend (Foto Velux op DroomHome.nl)

Smart Home: automatische zonwering op alle Velux dakramen

Alle elektrische VELUX buitenzonweringen zijn eenvoudig te monteren op zowel handbediende als elektrische VELUX dakramen. Om de woning actief te koelen kunnen ze samen met elektrische VELUX dakramen worden gekoppeld aan het VELUX ACTIVE binnenklimaatsysteem. “VELUX ACTIVE kan geheel zelfstandig denken en handelen. Als je weggaat kun je met één druk op de vergrendelknop alle ramen in huis in één keer sluiten. Wel zo veilig. Slimme klimaatsensoren monitoren continue de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in je huis. Op basis van dat klimaat of als er hoge temperaturen worden voorspeld, sluiten buitenzonweringen en dakramen zich overdag automatisch om te voorkomen dat je kamer opwarmt. ’s Avonds gaat de buitenzonwering automatisch weer omhoog en worden verschillende ramen beneden en op zolder tegen elkaar opengezet om je huis af te koelen. Aangezien je hiervoor geen airconditioning gebruikt bespaart dit energiekosten. Zo kun je bij aangename temperaturen van de zomer genieten en altijd profiteren van een gezond binnenklimaat,” aldus de Gooijer.

Het VELUX ACTIVE systeem is zo ontworpen dat je het eenvoudig zelf kunt installeren. Het kan via de speciale app verbinding maken met Apple HomeKit, Google Assistent producten en spraak assistent Siri waardoor je gelijk kunt genieten van alle functionaliteiten.

Google+