Gek op Gordijnen Tips

Gek op Gordijnen Tips

Gek op gordijnen tips – Groen gordijn en fauteuil & vloerkleed met geometrische motieven (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Ga er voor zitten! Er gaat werkelijk een woonwereld voor je open als je rondneust op de woonblogs, Pinterest en Instagram. Daar zie je wat er allemaal mogelijk is op het gebied van raambekleding. Niet alleen in functionaliteit maar zeker ook in de vele geweldige manieren waarop we de raamdecoratie kunnen presenteren. Je begrijpt.. wij zijn gek op gordijnen! Er is een kans dat je na het lezen van de volgende tips ook overloopt van liefde voor de laatste raambekleding trends.

Natuurlijk, gordijnen!

Na enkele ‘grijze’ jaren in raamdecoratieland, zien we dat we op zoek gaan naar meer warmte in woontextiel en zelfs meer durf in de prints. De natuur is onze inspiratiebron, waar groen een belangrijke kleur is en bruin in al haar tinten het helemaal gaat maken. De gordijnen dessins variëren van wilde botanische afbeeldingen voor een eigentijds fris interieur tot subtiele bladeren prints perfect passend in een stijlvolle modern klassieke inrichting.

Gek op gordijnen tips – Inbetweens en transparante gordijnen in natuur kleur (Foto Pixabay.com, StockSnap  op DroomHome.nl)

Inbetweens en transparante gordijnen verdringen zware gordijnen in de ruimtes in huis waar een licht gordijn perfect kan schitteren. Ook hier krijgen de kleuren uit de natuur een prominente plaats al dan niet in aflopende kleuren en gradiënten.

Gek op gordijnen tips – Duo rolgordijnen in de woonkamer (Foto Pixabay.com, Erikawittlieb  op DroomHome.nl)

Room for … rolgordijnen

Super functioneel en tegelijkertijd mooi in vormgeving is het rolgordijn. Naast de keuze uit rolgordijnen met een verschillend doel (mate van inkijk/zonwering) zijn er vele dessins en prints, waardoor er altijd een rolgordijn is voor iedere ruimte in huis. Bij een volledig transparant rolgordijn vervaagt het zicht op de buren enigszins zonder aan licht te moeten inleveren. Bij een lange warme zomer is een semi-transparant rolgordijn echter een aanwinst, omdat er zo toch nog enig licht binnenkomt en de vele zon buiten houdt. Wat ook handig is, is dat je makkelijk kunt variëren met de hoogte zonder de ramen helemaal af te sluiten. Een ander (duurzaam) voordeel is dat in de herfst en winter rolgordijnen niet voor de verwarming hangen, waardoor de warmte maximaal verspreid kan worden in de woonkamer en slaapkamer.

De luxure versie van rolgordijnen zijn duo-rolgordijnen. Duo-rolgordijnen bestaan uit door elkaar afwisselende open en gesloten banen, waarmee je de mate van inkijk en licht kunt regelen.

Google+