Gordijnen Zat? Neem Jaloezieën

Gordijnen Zat? Neem Jaloezieën

Houten jaloezieën met ladderband in de woonkeuken. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Heb jij ook het make-over virus te pakken na het zien van al die woonprogramma’s waarin ingedutte interieurs nieuw leven wordt geblazen? Met het vervangen van de raamdecoratie maak je gelijk met een simpele aanpassing grote stappen in een geheel nieuwe eigentijdse styling van de o.a. woonkamer, keuken en slaapkamer. Door de gordijnen in te ruilen voor jaloezieën krijgen de ruimtes in huis een frisse update met veel meer mogelijkheden in het regelen van inkijk en zonwering.

Welke woonstijl je ook hebt, raambekleding is één van de eerste dingen die je opvallen in een huisinrichting als je bij iemand op visite gaat. Dus als je de switch maakt, doe het dan goed! In de keuze bij jaloezieën zijn er zoveel mogelijkheden dat er voor modern landelijk wonen, de metropolitan & beachhouse lifestyle, maar ook voor het industrieel design interieur, etc. prachtige raamproducten zijn.

Jaloezieën in verschillende materialen

Omdat er zoveel mogelijk is bij het samenstellen van jouw gewenste horizontale jaloezieën is deze vorm van raambekleding buitengewoon populair bij de Nederlanders. Naast stijl en uitstraling spelen er ook praktische zaken mee als ruimtebesparing (t.o.v. gordijnen), het filteren van het licht, maar ook het instellen van meer privacy zonder gelijk in het donker te zitten.

Houten jaloezieën
Houten jaloezieën worden gemaakt van bijvoorbeeld lindehout en Abachi hout met lamellen van 50mm of 25mm breed. Deze horizontale zonwering is verkrijgbaar in vele verschillende houtfinishes en mooie moderne kleuren. Er is keuze uit een ladderkoordsysteem of het meer luxueuze ladderbandsysteem. Het ladderkoord krijgt de bijpassende kleur van de jaloezie. Geef de houten jaloezieën een stijlvolle uitstraling door de ladderband een kleur te geven die ook verder in de inrichting terug te vinden is als extra interieuraccent!

Bamboe jaloezieën
Bamboe jaloezieën brengen een stukje natuur in huis en ze zijn extra duurzaam. Bamboe groeit namelijk veel sneller dan bomen. Deze bamboe raamdecoratie wordt gebeitst en is verkrijgbaar in verschillende houttinten, waardoor de houtstructuur zichtbaar blijft. Er is hier ook keuze uit een bijpassende ladderkoord  of een ladderband in eigen sfeer.

Aluminium jaloezieën in kleur blauw (Foto Pixabay.com, StockSnap  op DroomHome.nl)

Aluminium jaloezieën
Iedere ruimte in huis is geschikt voor het plaatsen van aluminium jaloezieën. Met name in de badkamer en keuken is de aluminium jaloezie de perfecte raamdecoratie omdat de lamellen niet kromtrekken door het vocht. Verkrijgbaar in vele kleuren, maar ook bewerkingen.

PVC jaloezieën
PVC jaloezieën zijn naast de aluminium jaloezieën ook uitstekend op te hangen in de vochtige ruimtes in huis. Ondanks dat de jaloezieën van PVC zijn gemaakt geeft een echte hout-look een natuurlijke uitstraling aan de raambekleding.

Google+