Houten jaloezieen op maat: zo meet je ze op

Houten jaloezieen op maat: zo meet je ze op

Houten jaloezieen samenstellen als stijlvolle raamdecoratie (Foto Noelle Otto, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Al jaren erg populair en passend binnen elke woonstijl. Dat kan er maar een zijn: de houten jaloezie. Houten jaloezieen worden gemaakt van horizontale lamellen en geven de woning een luxe, stoer en sfeervolle uitstraling. Wat wil je nog meer?! Niet gek dat veel mensen voor deze vorm van raamdecoratie kiezen.

Wil jij ook mooie houten jaloezieen voor jouw woning samenstellen? Wij leggen je uit hoe jij de juiste maten kunt meten, om vervolgens jouw stijlvolle raamdecoratie te bestellen.

Komt de jaloezie in de dag of op de dag te hangen?

Bij raamdecoratie wordt onderscheid gemaakt tussen montage in de dag en montage op de dag. We spreken van montage in de dag als de jaloezie tussen twee muren of tegen het plafond wordt bevestigd. We spreken van montage op de dag als de jaloezie op de muren wordt bevestigd.

De juiste maten opmeten voor jaloezieen in de dag

Komen de houten jaloezieen tussen twee muren of tegen het plafond te hangen? Tijd om te meten! Meet allereerst de breedte tussen de twee muren op. Doe dit op drie verschillende plekken: bovenin, in het midden en onderin. De smalst gemeten maat is je uitgangspunt. Vooral bij oudere huizen lopen de muren niet helemaal waterpas, dus is het verstandig om op meerdere hoogtes te meten.

Van de breedte haal je (afhankelijk van het advies van de raamdecoratie specialist) zo’n 1 centimeter af. Heb je een breedte van 200 centimeter gemeten? Dan wordt de bestel breedte 199 centimeter. Doe je dit niet, dan moet je de bovenbak echt tussen de muren wurmen en dat kan zowel de bovenbak als je muren beschadigen.

Meet vervolgens de hoogte op. Hier hoef je niets vanaf te halen.

De juiste maten opmeten voor jaloezieen op de dag

Komt je houten jaloezie juist op de muur te hangen? Ook dan begin je met het opmeten van de breedte. Tel bij de breedte (afhankelijk van het advies van de raamdecoratie specialist) zo’n 15 centimeter op. Zo zal de jaloezie mooi overlappen met de muren en krijg je geen eventuele lichtkieren. Heb je zelf al een overlap meegenomen in het opmeten van de breedte? Dan hoef je er uiteraard niet nog eens 15 centimeter bij te tellen.

Meet vervolgens de hoogte op. Ook bij montage op de dag hoef je hier niets vanaf te halen.

En zo makkelijk kan het zijn!

Google+