Jaloezieën – Perfecte Combinatie van Privacy én Licht in Huis

Jaloezieën – Perfecte Combinatie van Privacy én Licht in Huis

Witte houten jaloezieën ‘in de dag’ geplaatst (Foto Unsplash.com, Camylla Battani op DroomHome.nl)

Kijk ook jij stiekem toch even door de ramen naar binnen als je ergens langs de huizen loopt? Vraag jezelf dan gelijk af: Zou ik dat thuis prettig vinden?

Je kunt de hoeveelheid inkijk in je huis simpel zelf testen door overdag en s’ avonds een ommetje buiten rond de woning te maken. Heb je uiteindelijk te veel inkijk naar je zin, dan biedt raamdecoratie volop mogelijkheden om de nieuwsgierige kijkers te slim af te zijn. Privacy is belangrijk, maar je wilt ook niet dat de kamers potdicht afgesloten zijn. Jaloezieën zijn nou echt de perfecte raambekleding waarmee je de hoeveelheid inkijk en binnenkomend zonlicht geheel naar eigen wens kunt regelen, op elk moment van de dag.

 • Verschillende jaloezieën in verschillende ruimtes
  Bijzonder aan jaloezieën is dat ze het licht op een zeer natuurlijke en prettige manier laten binnenvallen in de ruimte. In de avond kun je voor meer verduistering kiezen. Waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe jaloezieën is dat de verschillende ruimtes in huis een andere functie hebben en om andere horizontale lamellen kunnen vragen. In een vochtige ruimte als de badkamer en keuken zijn kunststof en aluminium jaloezieën aan te bevelen. In de woonkamer en slaapkamers zijn houten jaloezieën een juweeltje voor het raam door de warmere uitstraling van de lamellen.

Witte jaloezieën ‘op de dag’ geplaatst (Foto Gordijnen.nl op DroomHome.nl)

 • Jaloezieën kleuren kiezen
  Sfeer maak je met de raamdecoratie in de kleur die geheel blend in de soort woonstijl die je voor ogen hebt. De mooie Jaloezieen bij Gordijnen.nl, als aluminium jaloezieën, houten jaloezieën en kunststof jaloezieën, zijn standaard verkrijgbaar in verschillende breedtes en hoogtes, en belangrijk: in populaire kleuren. Natuurlijk is er ook maatwerk mogelijk bij Gordijnen.nl waardoor er altijd een jaloezie is die, qua kleur en afmeting, perfect past in jouw huis. Bij het kiezen van kleuren geldt de algemene regel dat een lichte kleur een kamer groter en ruimtelijker laat lijken. Met een donkere kleur krijg je een meer knus en geborgen gevoel.
 • Jaloezieën opmeten
  Jaloezieën hebben, naast het makkelijk regelen van de lichtinval en privacy, ook het grote voordeel dat ze zo goed als geen ruimte innemen van de kamer. Voor gordijnen ben je zo maar 15-20cm extra ruimte kwijt. Jaloezieën kun je plaatsen  ‘in de dag’, in het kozijn, of ‘op de dag’ op de muur, voor het kozijn. Zie de beide foto’s als voorbeeld. Bij het opmeten voor ‘in de dag’ meet je voor de breedte, de ruimte tussen de 2 muren van het raam en trek daar voor de veiligheid 1 cm van af. Meet daarna de hoogte in het raam op. Voor jaloezieën ‘op de dag’ moet je voor de lengte en de breedte een extra aantal centimeters nemen zodat de jaloezieën op de muur vallen.
Google+