Ontwerptips om de natuur in huis te halen

Ontwerptips om de natuur in huis te halen

Interieurontwerp tips om meer natuur naar binnen te halen (Foto Velux  op DroomHome.nl)

Met 'Haal de natuur weer in huis', introduceert VELUX ontwerptips op basis van het 'Breng buiten weer binnen' principe, zodat mensen hun leefruimtes in kunnen richten met de natuur in gedachten. Deze richtlijnen zijn in samenwerking met een team van experts en architecten ontwikkeld en toegepast. Met de 'Breng buiten weer binnen' ontwerpen van VELUX komt er overal in huis daglicht en frisse lucht binnen, inclusief de bijbehorende geluiden en geuren van de natuur.

3 Natuur - interieur ontwerp tips

1. Ontwerpen met een blik naar buiten
We hebben de neiging om ramen vanzelfsprekend te vinden. Maar vaak verliezen we elk gevoel van tijd en ruimte als we geen zicht hebben op buiten. Een raam betekent niet alleen zicht op de wereld, maar ook op de plek die jij daarin inneemt. We worden deel van de natuur als we de dag nacht zien worden, en de seizoenen zien veranderen. Kijkend naar de wolken en de lucht kom je in verbinding met de natuur. Een oerverbinding die er altijd al is geweest. Weet je nog dat je met je rug op het gras lag en de wolken aan je voorbij zag trekken? Of dat je 's nachts naar de sterren keek?

2. Ontwerpen met daglicht
Er kan niets op tegen daglicht. Zelfs het beste kunstlicht kan niet tippen aan de kracht en energie van daglicht. De zon is een krachtige en duurzame bron van licht en energie, dus ook goed voor je energierekening. Dankzij daglicht voelt je huis open en uitnodigend aan en heeft het een ruimtelijke uitstraling. Daglicht dat van bovenaf komt is een zeer efficiënte manier om daglicht diep in je woning te laten komen. 's Morgens al gelijk van voldoende daglicht in huis genieten, helpt om je bioritme in balans te houden. Dit is essentieel om je gezond en uitgerust te voelen!

Interieurontwerp tips om meer natuur naar binnen te halen via Velux dakramen (Foto Velux  op DroomHome.nl)

3. Ontwerpen met natuurlijke ventilatie
Een ruimte vol frisse lucht is een ruimte gevuld met geluiden en geuren uit de natuur. Het ruisen van de bomen in de wind, het gekletter van de regen op het terras en het fluiten van de vogels. De geur van vers gemaaid gras en bloesem. De frisheid van de ochtend, de warmte van de middag en de koelte van de nacht. Het openen van ramen en deuren voor een natuurlijke luchtstroom is een eenvoudige manier om een gezond binnenklimaat te creëren. Frisse lucht is van essentieel belang voor onze gezondheid. We voelen ons er beter door en het maakt onze geest scherper. Meer informatie: Letnaturebackin.com

Google+