Prachtige Plisségordijnen Voor In Elke Kamer

Prachtige Plisségordijnen Voor In Elke Kamer

Raamdecoratie & Zonwering Tips: Plisségordijnen Tegen Inkijk (Foto Plisségordijnen  op DroomHome.nl)

Gek op licht, maar niet op inkijk, dan zijn plisségordijnen de perfecte raambekleding voor jouw woning. Maakt niet uit in welke woonstijl, want je kunt eindeloos variëren in stoffen en kleuren.

Wat zijn plisségordijnen eigenlijk?
Plisségordijnen zijn geweefde vouwgordijnen. De gordijnen vouwen en schuiven in/uit als een harmonica. Deze horizontale zonwering laat de kamer breder lijken en neemt geen ruimte aan de zijkanten in zoals bij normale gordijnen. Duette gordijnen zijn de vernieuwde versie van plisségordijnen. Zij zijn door hun honingraatstructuur isolerend en geluiddempend, wat helemaal past in deze tijd van duurzaamheid en energiebesparing. Het bijzondere van plisségordijnen is dat ze werkelijk voor alle soorten ramen verkrijgbaar zijn. Ook voor dakramen, draaikiepramen, ronde ramen en zelfs lichtkoepels.

Top-down bottom-up plisségordijnen
Het standaard plisségordijn trek je naar beneden en naar boven als een rolgordijn. Met het top- down bottom-up plisségordijn systeem kun je het gordijn zowel van boven openen, van onderen en in het midden voor het raam laten hangen. Wat betekent dat bij ‘open van boven’ de onderkant van het raam bedekt is tegen inkijk en daarboven gewoon volledig zicht en licht is. ‘Open van onderen ‘geeft hetzelfde effect als bij een rolgordijn. En als het plisségordijn ‘in het midden’ hangt dan is er zowel boven als onder het gordijn gewoon licht en zon, maar precies daar waar de mensen langslopen zit een strook raamdecoratie die de inkijk op een gezellige manier beperkt. In de avond kun je het gordijn voor het hele raam laten hangen.

Plisségordijnen voor iedere kamer
Plisségordijnen zijn in verschillende stoffen te verkrijgen en je kunt kiezen uit transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. In de slaapkamer zijn vanzelfsprekend verduisterende gordijnen een must, maar overdag kun je ze net zo’n plekje geven waardoor de zon heerlijk in de slaapkamer schijnt en het bed net buiten zicht blijft. In de woonkamer, keuken en werkplek zijn plisségordijnen favoriet. Het breekt de inkijk van overburen, maar je mist zo min mogelijk licht. Want hoe lichter hoe beter is de woontrend van vandaag.

Het plisségordijn is naast zonwering, de beste inkijkwering. Handig zulke raamdecoratie!

Google+