Raambekleding: de Trends voor 2013!

Raambekleding: de Trends voor 2013!

Welke trends zijn er te bespeuren op het gebied van woonmode voor het komende jaar? Styliste Maartje Knipscheer van Luxaflex® geeft op basis van de trends van Perscentrum Wonen een kort overzicht van de ontwikkelingen en natuurlijk de raambekleding die daarbij past.
Raambekleding Trends 2013: Luxaflex Houten Jaloezieën - Meer Raambekleding... (Foto Luxaflex  op DroomHome.nl)

Groen

Groen is het codewoord voor het komende jaar.

Het komt niet alleen terug in kleurgebruik, maar ook in materiaalkeuze, accessoires en styling. Denk aan de groene kleuren uit de bossen, maar ook de zachte, natuurlijk tinten van de zee en het strand, accessoires van drijfhout en de toepassing van planten in huis. Rolgordijnen sluiten hierop aan door de diversiteit in geweven, duurzame stoffen in bijpassende natuurlijke kleuren.

Ook met Houten Jaloezieën haal je de natuur in huis. Er kan volop gevarieerd worden met verschillende houtsoorten als bamboe, walnoot en eiken.

Raambekleding Trends 3013: Luxaflex Twist Rolgordijnen (Foto Luxaflex  op DroomHome.nl)

Zwart

Vaak zijn mensen voorzichtig met zwart in hun interieur, maar in 2013 kan het voluit.

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar ook deze kleur is er in verschillende nuances. Zwart komt vaak voor in combinatie andere diepe tinten als rood, paars, blauw en metallic. Als deze donkere accenten in het interieur worden toegepast, speelt lichtregulering een belangrijke rol. De TwistTM Rolgordijnen bestaan uit twee lagen textiel, met afwisselend transparante en gekleurde banen. Door de lagen langs elkaar te bewegen creëer je een goede balans tussen privacy en lichtinval en wordt door te spelen met licht de diepte van de kleuren versterkt.

Raambekleding Trends 3013: Luxaflex Silhouette Shades - Meer Raambekleding... (Foto Luxaflex  op DroomHome.nl)

Glans & Luxe

Glans en luxe komen terug in de trend Love Luxury.

Hierin passen kleuren als koper, aubergine, chocoladebruin en ‘edelsteenkleuren’ als robijn en amber. Zachte stoffen als fluweel, zijde en wol voeren de boventoon. Duette® Shades sluiten perfect aan op deze knusse, luxe trend. Deze raambekleding met honingraatstructuur zorgt voor een mooie diffuse lichtinval en biedt verder extra  isolatie. Duette® Shades met brede plooien bieden je de uitstraling die naadloos in deze stijl past. Ook de zijdeachtige stoffen van Silhouette® Shades geven je interieur cachet.

Raambekleding Trends 3013: Luxaflex Plissé Shades - Meer Raambekleding... (Foto Luxaflex  op DroomHome.nl)

Speels

De interieurs van 2013 mogen speels zijn.

Vooral met bijzondere meubels en accessoires wordt dit effect bereikt. Felle, kleurrijke accenten in blauw, rood, geel en lila voeren de boventoon, gecombineerd met geometrische vormen, ruitpatronen en strakke lijnen. Speels betekent overigens niet dat kwaliteit en duurzaamheid uit het oog verloren worden. Plissé Shades sluiten daar perfect op aan. Een zwarte of witte kleur maakt dat de kleurige, speelse accessoires beter tot hun recht komen. Ook rolgordijnen met opvallende prints passen in deze speelse trend.

Raambekleding Trends 3013: Luxaflex Duette Shades - Meer Raambekleding... (Foto Luxaflex  op DroomHome.nl)

Raambekleding Trends 2013

“De trends in raambekleding voor het komende jaar bieden voor iedereen de mogelijkheid deze toe te passen in het eigen interieur,” stelt styliste Maartje Knipscheer van Luxaflex Nederland. “Want een trend betekent niet dat er geen ruimte is voor persoonlijke invulling. Het is juist bedoeld ter inspiratie zodat iedereen daar zelf zijn keuzes in kan maken.”

Bron: Luxaflex

Google+