Raamdecoratie Trends 2016

Raamdecoratie Trends 2016

Raamdecoratie Trends: Witte Odysee Shade van Sunway. MEER Gordijnen en Raamdecoratie… (Foto Sunway – Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Odysee Shade, www.sunway.nl

De ramen zijn de ogen van het huis. In moderne architectuur worden die steeds groter met de keuze voor grote glaspartijen.

Dat zorgt voor lekker veel licht, fijn uitzicht en het gevoel van ruimte. Maar je zit niet altijd te wachten op glurende buren of felle zonnestralen. Met de nieuwste raamdecoratieproducten stem je de hoeveelheid blindering af op je persoonlijke behoefte.

Bovendien hebben ze een isolerende werking en een positief effect op de akoestiek in de ruimte. Hét belangrijkste ingrediënt voor optimaal woonplezier dus!

Raamdecoratie & Raambekleding Trends: Top-Down/Bottom-Up Duette Shades van Luxaflex.  (Foto Luxaflex – Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Top-Down/Bottom-Up Duette Shades - www.luxaflex.nl

Filteren of Verduisteren
Bij de inrichting van het huis is de raamdecoratie vaak een ondergeschoven kindje, terwijl de lichtinval wel degelijk bepalend is voor de sfeer. Wanneer je de hoeveelheid licht die naar binnen schijnt kunt regelen, verhoogt dit het comfort: niets is immers zo hinderlijk als fel zonlicht in het beeldscherm van je laptop als je een dagje thuis werkt. De Top-Down/Bottom-Up Duette® Shades van Luxaflex® volgen het licht en kunnen van boven naar beneden geschoven worden, van beneden naar boven of een combinatie van beide. In verschillende kleuren, stoffen en transparanties geniet je overdag van prachtig gefilterd daglicht en ’s avonds van verduistering.

Raamdecoratie & Raambekleding Trends: Rolgordijnen met Kleurverloop of Grafisch detail van Bece. (Foto Bece – Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Rolgordijnen met kleurverloop of afwerking met grafisch detail, www.bece.nl

Gluren bij de Buren
Thuis zijn we gesteld op onze privacy. Met name als het ’s avonds donker wordt, zit je niet te wachten op buren die komen gluren. Tijd om de bece® rolgordijnen te laten zakken! Met een hip dip-dye kleurverloop of afgewerkt met een grafisch detail zijn ze stijlvol, praktisch en geschikt voor vrijwel alle ruimtes en ramen. Of het nu gaat om kleine of grote ramen, dakramen of draai-kiepramen, een rolgordijn kan altijd. Voor keukens en badkamers zijn er zelfs speciale vochtbestendige stoffen.

Raamdecoratie & Raambekleding Trends: Horizontale houten jaloezieën, Memphis serie van Sunway. (Foto Sunway – Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Horizontale houten jaloezieën uit de Memphis serie, www.sunway.nl

Pretty Pastel
Met de keuze van kleureninstituut PANTONE® om pastelkleuren Rose Quartz & Serenity tot dé trendkleuren voor 2016 uit te roepen, was het duidelijk dat zachte tinten zich nog helemaal thuisvoelen in het designinterieur. En terwijl pasteltinten vaak wat zoetjes overkomen, zorgen ze in raamdecoratie juist voor een frisse look. Met de strakke vormgeving van de horizontale houten jaloezieën van Sunway is er niks tuttigs of lieflijk aan gelakt mintgroen, maar geef je het interieur er een subtiele kleurinjectie mee.

Raamdecoratie & Raambekleding Trends: Shutters van Jasno. (Foto Jasno – Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Shutters, www.jasnoshutters.nl

Stoer en Rustiek
Shutters van Jasno geven het interieur een landelijk karakter en omlijsten het kozijn. De houtstructuur geeft direct een stoere, rustieke uitstraling, en de aanwezigheid van de lamellen zorgt dat inkijk nooit een probleem is. Het enige waar je tussen hoeft te kiezen is open en licht of dicht en knus. De panelen worden altijd op maat gemaakt en de lamellen zijn leverbaar in verschillende breedtes, daarom passen ze in elk interieur en voor ieder raam. Maak een statement door te kiezen voor een contrasterende kleur of ga voor harmonie en laat de kleur van de shutters terug komen in het interieur. Bron: Woonmodetrends.nl

Google+