Raamdecoratie Trends 2017

Trends In Raamdecoratie 2017: Geniet Van Daglicht!

Horizontale aluminium jaloezieën in trendkleur pastelgroen van bece® - MEER Raamdecoratie Inspiratie… (Foto: Bece.nl  op DroomHome.nl)

Foto: Horizontale aluminium jaloezieën in trendkleur pastelgroen van bece®, Bece.nl

Hoe meer daglicht je huis binnenkomt, hoe luxer je interieur is! Kamerhoge raampartijen, grote kantelende dakramen en openslaande balkondeuren laten het zonlicht binnenstromen en het is de raamdecoratie waarmee je de sfeer maakt. Niet alleen filteren of verduisteren de nieuwste collecties jaloezieën het felle licht, door hun actuele kleuren en zachte materialen ontstaat ook een mooi en akoestisch ‘decor’ voor de rest van de inrichting.

TRENDKLEUREN
De nieuwe horizontale jaloezieën collectie van bece® bestaat uit aluminium en houten lamellen in een uitgebreid kleurenpalet, van natureltinten en trendy pastel tot felle kleuren en dessins. On trend zijn de lamellen met linnen- of betonlook en de kleurmodellen zoals Dip-dye en Shade waarin twee of drie tinten in één jaloezie worden gecombineerd. Zo ontstaat optisch een verloop in kleur waardoor er nog meer dynamiek ontstaat in het ‘doorlaten’ van het daglicht en de sfeervolle reflecties van gekleurd licht.

Aluminium jaloezieën, kleurmodel Dip-dye Ruby van bece®  (Foto: Bece.nl  op DroomHome.nl)

Foto: Aluminium jaloezieën, kleurmodel Dip-dye Ruby van bece®, Bece.nl

Bij het zelf samenstellen van de lamellen kan er ook gekozen worden uit verschillende lamelbreedtes en er zijn 24 nieuwe kleuren ladderband aan de collectie toegevoegd waaronder twee prints: graphic en knitted.

INTERIEURIDEE:
Wist je dat je twee of drie kleuren lamellen kunt kiezen verwerkt in één raamdecoratie! Hoe trendy is het om roze, lila en paars toon-op-toon toe te passen voor een kleurrijk accent in een witte basis. Je creëert zo snel en gemakkelijk een trendy look voor je interieur die ook nog eens functioneel en te ‘sturen’ is want met de lamellen omhoog zie je geen kleur meer en hoe meer de lamellen ‘open staan’ hoe meer het daglicht wordt gemengd en zo is het kleurgebruik heel subtiel. S’avonds is het verloop van kleur in de lamellen heel sfeervol met het kunstlicht!

Verticale jaloezieën van Luxaflex (Foto: Luxaflex.nl  op DroomHome.nl)

Foto: Verticale jaloezieën van Luxaflex.nl

HANDIG
Verticale jaloezieën maken een comeback in het interieur. Het grote voordeel is dat de ruimte meteen hoger lijkt door de verticale lijnen! De nieuwe collectie verticale jaloezieën van Luxaflex is duurzaam gemaakt en automatisch te bedienen met afstandsbediening, smartphone of tablet. Dankzij PowerView® Motorisation, het intelligente, elektrische bedieningssysteem worden de instellingen automatisch aangepast op licht- en privacy behoeften, op elke gewenst moment van de dag. Zo heeft de kamer altijd de perfecte sfeer en lichtbeleving zonder dat je ervoor uit je luie stoel hoeft te komen.

OP MAAT GEMAAKT
De lamellen worden op maat gemaakt en er zijn veel keuzemogelijkheden om een geheel eigen stijl raambekleding te creëren. Zo kunnen niet alleen kleuren, maar ook verschillende stoftypen worden gecombineerd, zoals gladde stoffen met een subtiel dessin en structuurstoffen. Voor een warme, landelijke sfeer kies je voor naturelkleurige weefsels en voor een stoere industriële uitstraling zijn de stoffen in grijstinten en grove wevingen weer geschikt.

Houten jaloezieën van creon_raamdecoratie.nl (Foto: Creon_raamdecoratie.nl op DroomHome.nl)

Foto: Houten jaloezieën van creon_raamdecoratie.nl

ONLINE SFEERMAKER
Met houten jaloezieën voorkom je dat het felle zonlicht naar binnen schijnt maar geniet je wel van de zonnige stralen die zacht en speels over uw vloer en muren schijnen. Het zonlicht kunt u zelf temperen en doseren en tegelijkertijd creëer je sfeer met de decoratieve look van hout in combinatie met de ladderband in een contrasterende kleur. Deze houten jaloezieën zijn er in verschillende natuurlijke kleuren te bestellen; van wit, zwart en grijs tot warme aardse tinten. Je bestelt de houten jaloezieën in alle maten en kleuren heel simpel online.

ONDERHOUDSTIP:
Het onderhoud van houten jaloezieën begint eigenlijk al bij het ophangen. Op zich kunnen de jaloezieën overal geplaatst worden maar in vochtige ruimtes kan het hout gaan werken en eventueel kromtrekken. Het is dus beter om in de badkamer of keuken te kiezen voor een jaloezie van vochtbestendig materiaal. In alle andere kamers kan je de houten jaloezieën zonder zorgen ophangen. Regelmatig afstoffen is een eerste onderhoudstip. De meest gebruikte manier is met een stofzuiger met opzetborstel of je kunt ook kiezen voor een stofdoek of spons. Als u deze lichtvochtig maakt kunt u makkelijk al het vuil en stof verwijderen.

Colour collection van Scholten & Baijings voor Velux.nl (Foto: Velux.nl  op DroomHome.nl)

Foto: colour collection van Scholten & Baijings voor Velux.nl

MOOI UITZICHT
De colour collection van het beroemde ontwerpersduo Scholten & Baijings is een collectie vouwgordijnen in zes designs geïnspireerd op de manier waarop het daglicht veranderd van zonsopgang tot zonsondergang, met drie verduisterende gordijnen en drie van lichtdoorlatende stof. De dominante kleuren van de designs weerspiegelen dat verloop: blauw voor de ochtend, geel voor de middag en rood voor de avond. Een uitgangspunt voor de designs was ook dat een gordijn niet alleen privacy geeft, maar ook het uitzicht naar buiten blokkeert. “De horizontale strepen wekken de optische illusie van een horizon en brengen daarmee het uitzicht naar buiten enigszins terug,” aldus Scholten. “De zachte, inwisselbare stoffen geven een elegante en verfijnde look aan de dakramen en het interieur.”

TWEE LINKERHANDEN
Ben je niet zo handig, no worries! De vouwgordijnen zijn letterlijk in een klik bevestigd. Dankzij vooraf geplaatste montageblokjes en het gepatenteerde Velux Pick&Click!® systeem zijn de vouwgordijnen geschikt voor elk type Velux dakraam. Klein of groot, nieuw of zelfs van 25 jaar of ouder: de raamdecoratie en zonwering past altijd perfect. Opeens zin in een totaal andere stijl? De stoffen zijn los verkrijgbaar en eenvoudig op het vouwgordijnen systeem te klikken. Bron: Perscentrumwonen.nl

Google+